Proszę o jakieś nakierowanie. Skąd system będzie wiedział z którego miejsca stałego ma pobrać materiał do zlecenia?
Sorki za te moje amatorskie pytania

Sorki, ale ja naprawdę mało kumam w SAP więc nawet nie wiem o co dokładnie pytasz jeśli chodzi o interfejs. Jakby to powiedzieć, hmm.. zostałem rzucony na głęboką wodę i dopiero wgryzam się w SAP bez żadnego przeszkolenia, więc nie znam dokładnie słownictwa.. ale spróbuje jakoś to wytłumaczyć. Mam nadzieję że pomożecie.Yeti pisze: Pytanie tylko jak masz odzwierciedlone stanowiska montażowe w Sapie - czy na przykład używasz zaopatrzenia produkcji wg Interfejsu PP-WM?
Pozdr,
Marcin
pewnie tu jest podpowiedź, fajnie by było ją jakąś rozwinąć jak dla takiego laika jak jaYeti pisze:Wybór miejsca do pobrania można wysterować strategią wyszukiwania typu magazynu wtedy.
Pozdr,
Marcin
Masz rację, uderzałem do nie odpowiednich osób.dominik.tylczynski pisze:Nie poddawaj się i nie przyjmuj "nie da się" za odpowiedź. Przecież musisz mieć jakiś support, jakieś IT, czy dostęp do jakiś konsultantów? Może nie Ty osobiście, ale twoja firma ma na pewno.
Nie rezygnuj - oczywiście, że tak można ustawić strategię pobierania. To jest strategia wyszukiwania typu magazynu dla pobrania ruchem zaopatrującym produkcję. W tej strategii ustawiasz sekwencję typów magazynów, które mają być przeszukiwane podczas pobrania. Ustaw po prostu najpierw typ Y, potem Z.marcus pisze:W związku z powyższym mam pytanie, czy jest sens grzebać i zgłaszać do supportu ten problem czy po prostu zrezygnować z podwójnych miejsc składowania, dla materiałów, które nie mają zapasu na dynamicznym miejscu. Te materiały są tak małe, że nie rozmieszczamy ich na dynamicznym miejscu tak jak w przypadku innych tylko księgują się bezpośrednio na stałe miejsce. Da się ustawić jakoś strategię poboru części by system pobierał z typu Y i w przypadku braku zapasu, pobierał z typu Z?.