Transkcja MIGO

A tu dla odmiany podyskutować możesz na tematy logistyczne SAP. Jeśli pojawią się jakieś pytania, nie zwlekaj, zadaj je natychmiast.
toc2000
Posty: 69
Rejestracja: pn sty 03, 2011 6:18 pm
Has thanked: 3 times
Been thanked: 3 times

Transkcja MIGO

Post autor: toc2000 »

Witam,
przy próbie przyjęcia towaru do magazynu na podstawie zamówienia pojawia się komunikat "Zamówienie nr ... nie posiada pozycji". Pozycje oczywiście są w zamówieniu. Na czym może polegać problem? Wcześniej ten sam wyrób był już przyjmowany do magazynu?
Z góry dziękuję za pomoc.

P!otr3k
Posty: 12
Rejestracja: śr kwie 22, 2020 3:31 pm
Has thanked: 2 times
Been thanked: 2 times

Re: Transkcja MIGO

Post autor: P!otr3k »

Cześć,

Nie miałem nigdy tego problemu, ale skoro nie widać pozycji z automatu, może pomoże dodanie ich ręcznie przez Ok i zaptaszkowanie.

dominik.tylczynski
Posty: 7387
Rejestracja: wt kwie 03, 2007 4:05 pm
Has thanked: 1295 times
Been thanked: 1168 times

Re: Transkcja MIGO

Post autor: dominik.tylczynski »

toc2000 pisze:
sob gru 12, 2020 1:38 pm
Witam,
przy próbie przyjęcia towaru do magazynu na podstawie zamówienia pojawia się komunikat "Zamówienie nr ... nie posiada pozycji". Pozycje oczywiście są w zamówieniu. Na czym może polegać problem? Wcześniej ten sam wyrób był już przyjmowany do magazynu?
Z góry dziękuję za pomoc.
Zakładając, że mówimy o zwykłym zamówieniu, najprawdopodobniej w szczegółach zamówienia na zakładce "Confirmations" został ustawiony klucz sterowania potwierdzeniami, który wymaga utworzenia dostawy przychodzącej. Dlatego nie możesz zaksięgować przyjęcia w referencji bezpośrednio do zamówienia w transakcji MIGO