Transport międzysystemowy SAP Query po rozszerzeniu o pole

W tym miejscu możesz zadawać pytania oraz dyskutować na temat modułów kadrowo płacowych SAP.
kzar
Posty: 5
Rejestracja: pt lip 17, 2020 1:07 pm
Been thanked: 1 time

Transport międzysystemowy SAP Query po rozszerzeniu o pole

Post autor: kzar »

Cześć,

Mam pytanie. Potrzebuję rozszerzyć o pole Sap Query w SQ02 na potrzeby raportowania w Ad-Hoc. Jak to najlepiej transportować międzysystemowo (dev-test-prod)? Co prawda w SQ02 jest opcja transportu zbioru informacji, ale z tego co widziałem to trzeba wyeksportować i na systemie docelowym zaimportować. Da się to zrobić tradycyjnym transportem?

Z góry dzięki,
Pozdrawiam
wojtas7
Posty: 824
Rejestracja: pt mar 14, 2008 12:51 pm
Has thanked: 57 times
Been thanked: 180 times

Re: Transport międzysystemowy SAP Query po rozszerzeniu o pole

Post autor: wojtas7 »

Raport RSAQR3TR.
kzar
Posty: 5
Rejestracja: pt lip 17, 2020 1:07 pm
Been thanked: 1 time

Re: Transport międzysystemowy SAP Query po rozszerzeniu o pole

Post autor: kzar »

wojtas7 pisze: pt lip 17, 2020 1:30 pm Raport RSAQR3TR.
Użyłem tego raportu. Jednak po przeniesieniu transportu na test przez BASIS brakuje dodanego do InfoSetu pola. Próbowałem też to robić wklepując na systemie testowym numer transportu w tym raporcie z opcją import. W logu importu wyskoczyło kilka błędów i na końcu logu była informacja, że import został przerwany. No i dalej nie ma pola. Co może być przyczyną? Zrobiłbym tą zmianę po prostu w SQ02 na systemie docelowym, bo to tylko dodanie pola do raportowania, ale nie mam do niego póki co dostępu.
pabl0
Posty: 64
Rejestracja: pt sty 09, 2009 10:35 am
Has thanked: 2 times
Been thanked: 18 times

Re: Transport międzysystemowy SAP Query po rozszerzeniu o pole

Post autor: pabl0 »

Wklej komunikat błędu.