Smartforms - dodanie wartości z IT do dokumentu (drag/drop, dodaj pole)

Jeśli programujesz, administrujesz, integrujesz i masz wątpliwość lub obawę, to właśnie najlepsze miejsce dla Ciebie. Pisz śmiało...
emil
Posty: 56
Rejestracja: pt gru 27, 2019 11:02 am
Has thanked: 11 times
Been thanked: 20 times

Smartforms - dodanie wartości z IT do dokumentu (drag/drop, dodaj pole)

Post autor: emil »

Nie wiem, czy nasz BASIS coś wykastrował, czy ja mam pomroczność jasną... Na lokalnej instalacji działało ;)

Tworzę smartforma, mam zadeklarowaną tabelę.
W odpowiednie pola tabeli chcę wrzucać dane z tabeli wew, dla której struktura jest zadeklarowana w ramach smartforma i jest widoczna w danych globalnych.
Nie działa mi drag/drop (a wszystkim na jutubach działało....). Próbowałem dodać pole przez wstawianie pól - SAP twierdzi, że nazwa pola nie jest widoczna.

Skąd ten problem? Gdzie szukać jego źródła?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
ZETKA
Posty: 52
Rejestracja: czw lis 04, 2010 10:49 pm
Has thanked: 1 time
Been thanked: 44 times

Re: Smartforms - dodanie wartości z IT do dokumentu (drag/drop, dodaj pole)

Post autor: ZETKA »

Drag&drop pewnie działa ale tylko w zakresie obszaru głównego tabeli. W nagłówku raczej tworzymy teksty statyczne.
Pozdrawiam,
Krzysiek
emil
Posty: 56
Rejestracja: pt gru 27, 2019 11:02 am
Has thanked: 11 times
Been thanked: 20 times

Re: Smartforms - dodanie wartości z IT do dokumentu (drag/drop, dodaj pole)

Post autor: emil »

No to ja może od razu opowiem o rozwiązaniu powyższego problemu ;)

Nazwy pól podawane z łapy dajemy zawsze w ampersantach, np &WA_METR-DATA_ZATR&.
Co do drag/drop, problemy są z nowym Wordem. Można przepiąć na starszy edytor.

Temat do zamknięcia.
Czy mogę sam sobie kliknąć "pomógł"? XD