Zrzut danych ze spool-a

Jeśli programujesz, administrujesz, integrujesz i masz wątpliwość lub obawę, to właśnie najlepsze miejsce dla Ciebie. Pisz śmiało...
kdudzinski
Posty: 4
Rejestracja: śr cze 30, 2021 4:51 pm

Zrzut danych ze spool-a

Post autor: kdudzinski »

Cześć,
Mam pytanie czy jest jakiś program, funkcja cokolwiek która powoduje, że zrzucając dane ze spoola np do Excella nie będą one podzielone na strony ?
Pozdrawiam
Krzysiek
dominik.tylczynski
Posty: 7666
Rejestracja: wt kwie 03, 2007 4:05 pm
Has thanked: 1499 times
Been thanked: 1248 times

Re: Zrzut danych ze spool-a

Post autor: dominik.tylczynski »

Moim zdaniem słaby temat - skoro w wydruku już masz podział na strony i do tego pewnie nagłówki tych stron, to nie widzę opcji, aby je wykasować podczas zapisywania do pliku. Musiałbyś usunąć nagłówki stron zanim się one pojawią w spool'u.

Podaj może nieco więcej szczegółów, może jakieś screenshot - będzie łatwiej pomóc.
wojtas7
Posty: 896
Rejestracja: pt mar 14, 2008 12:51 pm
Has thanked: 58 times
Been thanked: 215 times

Re: Zrzut danych ze spool-a

Post autor: wojtas7 »

Pewnie wskazówką by było jakbyś powiedział co drukujesz do spoola - jakieś tabele albo alv grida? bo wtedy jest podział na strony tak jak mówisz.