Księgowanie w Accrual Engine
-
Księgowanie w Accrual Engine
Ksiegujac dokument poprzez Accrual Engine system nie pozwala zaksiegowac na koncie KG, ktore jest zarzadzane pozycjami nierozliczonymi. Czy ktos wie jak to zmienic?
-
Re: Księgowanie w Accrual Engine
Mam ten sam problem. Po niemal czterech latach od zadania tego pytania, może już ktoś potrafi udzielić na nie odpowiedzi.
-
- Has thanked: 1576 times
- Been thanked: 1280 times
Czesc
czy mieliscie moze potrzebe utworzenia ACE dla przychodow ? Zastanawiam sie jaki etap konfiguracji okresla Posting Key w ksiegowaniu otwarcia jak i miesiecznym. Mam wrazenie ze jest to powiazane z "Subledger-Specific Line Item Type" w czesci "Define Posting Schema" aczkolwiek nijak mi to nie wychodzi, wszystkie accruale sa traktowane i ksiegowane jako koszty. Bede bardzo wdzieczny za wszelkie wskazowki, sugestie aby ruszyc dalej z tematem.
Pozdrawiam,
czy mieliscie moze potrzebe utworzenia ACE dla przychodow ? Zastanawiam sie jaki etap konfiguracji okresla Posting Key w ksiegowaniu otwarcia jak i miesiecznym. Mam wrazenie ze jest to powiazane z "Subledger-Specific Line Item Type" w czesci "Define Posting Schema" aczkolwiek nijak mi to nie wychodzi, wszystkie accruale sa traktowane i ksiegowane jako koszty. Bede bardzo wdzieczny za wszelkie wskazowki, sugestie aby ruszyc dalej z tematem.
Pozdrawiam,
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Has thanked: 352 times
- Been thanked: 232 times
Zakładam, że masz uruchomioną NGL

Uruchom transakcję FAGL_ACTIVATE_OP i dla wybranego KKG ustaw zarządzanie pozycjami nierozliczonymi "Specyficzne do grupy ksiąg".
Księgowania z ACE będą realizowane a rozliczać pozycje będziesz transakcjami F*L np. FB01SL, F13L, FB05L.
U mnie to działa, pozycje kont dla RMK (lub innych księgowań okresowych) są rozliczane.
Rafał Kisiel
-
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 15 times
W księgowaniu na konto z włączonym "Specyficzne do grup ksiąg" problem rozwiązuje implementacja BADI oraz wyczyszczenie wartości standardu rachunkowości "IAS". Odpowiedź oczywiście do pierwotnego pytania 

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Has thanked: 352 times
- Been thanked: 232 times
Wiedziałem Adamie, że nie odpuścisz tego tematu i odpiszesz - w 2016 razem walczyliśmy z tą żabą 

Rafał Kisiel