JPK - jednolity plik kontrolny w SAP

W tym dziale znajdują się posty z zakresu modułów finansowych systemu SAP...
Jaga13
Posty: 25
Rejestracja: sob cze 06, 2009 1:30 pm
Has thanked: 4 times

Re: JPK - jednolity plik kontrolny w SAP

Post autor: Jaga13 » śr paź 11, 2017 11:56 am

Mam pytanie dot. pliku JPK VAT, który jest eksportowany do Ministerstwa, co trzeba zmienić w sap aby ostatecznym pliku wysyłanym do Ministerstwa kwoty dotyczące sprzedaży były bez znaku "-", a korekty z "-"? czy ktoś ma podobny problem?

kusito
Posty: 68
Rejestracja: wt maja 24, 2016 5:23 pm
Has thanked: 6 times
Been thanked: 28 times

Re: JPK - jednolity plik kontrolny w SAP

Post autor: kusito » pn paź 16, 2017 1:34 pm

Witam

Jest nowa wersja JPK_VAT - czy ktoś znalazł opis zmian wersji 3? poprzednio był dokument Broszura-JPK_VAT(2).pdf a tym razem nie moge na niego trafić, po zmianach na stronach nic nie mogę odnaleźć:)

marcinszeski
Posty: 31
Rejestracja: wt mar 24, 2009 10:12 am
Has thanked: 1 time

Re: JPK - jednolity plik kontrolny w SAP

Post autor: marcinszeski » pn paź 23, 2017 10:46 am

Cześć,
Z tego co się orientuję opublikowano tylko xsd, też szukam pdf'a. może jeszcze nie są pewni czy nic się nie zmieni i dokumentację z opisem wrzucą gdy się upewnią co się zmieniło :D

pozdr.

mikas
Posty: 285
Rejestracja: pn mar 14, 2016 1:55 pm
Has thanked: 97 times
Been thanked: 17 times

Re: JPK - jednolity plik kontrolny w SAP

Post autor: mikas » wt lip 23, 2019 12:42 pm

karol.dabrowski pisze:
Pierwszy JPK VAT wysłany. W naszym przypadku zrzut z raportu RFIDPL06 + program w C# przetwarzający na XML i wysyłający na bramkę. JPk wysłany wieczorem, UPO przyszło rano.
Trochę odgrzeję ten temat. Ponieważ z różnych względów temat JPK jest u nas "skomplikowany" :roll: (jest robiony, ale to co miesiąc jakaś ręczna rzeźba ... ) to chciałem spróbować wykonać to tym sposobem.
Jednak po uruchomieniu tego raportu otrzymuję pusty wynik. W sensie nie ma żadnych kwot, raport ma nagłówek firmy, ale jest pusty.
Podaje tylko JG, rok i Date deklaracji podatkowej. Reszta jest nie zaznaczona.
Coś robię źle ?

Dzięki z góry za podpowiedzi, pozdrawiam, Michał