Zmiana warunków płatności

W tym dziale znajdują się posty z zakresu modułów finansowych systemu SAP...
Paulina Przewoźnik
Posty: 5
Rejestracja: pt kwie 22, 2022 8:36 am
Has thanked: 3 times

Zmiana warunków płatności

Post autor: Paulina Przewoźnik »

Dzień dobry Koledzy i Koleżanki,

Czy zna ktoś magiczną transakcję, dzięki której szybko i sprawnie zmienię warunki płatności kontrahentów w KR3?
Przez transakcję FK02 niestety jest dużo klikania i przeklikiwania do odpowiedniej zakładki z oknem warunku płatności.
Może ktoś z Was zna sposób?

Napomknę tylko, że muszę zmienić te dane w około 1k kontrahentów w bardzo krótkim czasie, więc każda pomoc będzie na wagę złota!
Dziadek
Posty: 117
Rejestracja: pn maja 16, 2016 12:19 pm
Has thanked: 25 times
Been thanked: 63 times

Re: Zmiana warunków płatności

Post autor: Dziadek »

Nie wiem co to KR3, ale MASS powinno załatwić sprawę.
RKISIEL
Posty: 532
Rejestracja: pn lut 14, 2011 9:10 pm
Has thanked: 355 times
Been thanked: 232 times

Re: Zmiana warunków płatności

Post autor: RKISIEL »

MASS - tak ale zmienisz na wskazany.
Jeśli ma być ustalany indywidualnie per dostawca to LSMW :wink:
Z drugiej strony w FK02 nie ma potrzeby "przeklikiwania się" przez zakładki gdy wskażesz (check-box) "Obrót płatniczy" w część dla JG.
Rafał Kisiel
anna.madrowicz
Posty: 2
Rejestracja: wt lut 01, 2022 10:21 am
Been thanked: 1 time

Re: Zmiana warunków płatności

Post autor: anna.madrowicz »

XK99
dominik.tylczynski
Posty: 7817
Rejestracja: wt kwie 03, 2007 4:05 pm
Has thanked: 1613 times
Been thanked: 1309 times

Re: Zmiana warunków płatności

Post autor: dominik.tylczynski »

anna.madrowicz pisze: wt sie 23, 2022 3:55 pmXK99
XK99 to w sumie transakcja MASS dla dostawców:
20220823_2174.png
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
dominik.tylczynski
Posty: 7817
Rejestracja: wt kwie 03, 2007 4:05 pm
Has thanked: 1613 times
Been thanked: 1309 times

Re: Zmiana warunków płatności

Post autor: dominik.tylczynski »

RKISIEL pisze: pt cze 03, 2022 4:13 pm MASS - tak ale zmienisz na wskazany.
Jeśli ma być ustalany indywidualnie per dostawca to LSMW :wink:
W MASS można wciągnąć dane z pliku lub ze schowka - Importing Table Data