Aktywacja z BI_CONT

W tym miejscu możesz zadawać pytania oraz dyskutować na temat modułów BI, SEM, BObj
kk.82
Posty: 7
Rejestracja: pt paź 26, 2007 9:53 am

Aktywacja z BI_CONT

Post autor: kk.82 »

Cześć,
Chce zaktywować z BI_CONT następujące obiekty zródło informacji - 0BV_TS_SD_CAS_SA_2 i wszystko niżej. Daje opcje grupowanie - przepływ danych przed, jednak w zebranych obiektych mam tylko wyżej wymienione zródło informacji i str. komunikacyjną niego. Brakuje reg. transferowych i zródła danych. Po stronie R/3 w transakcji RSA5 w całym drzewie nie ma zródła danych które powinno zostać zebrane do obiektów zależnych (0BV_BEV1_TS_ACTIV2_BW_GET_TD). Pracuje na wersji BW 7.0
Czy ktoś może miał taki przypadek? Co może być przyczyną?
Dzieki z góry za wszelkie wskazówki
Pozdrawiam
cineusz
Posty: 22
Rejestracja: pn paź 13, 2008 1:45 pm
Lokalizacja: Poznań

Post autor: cineusz »

Cześć Marek,
jeśli nie masz takiego źródła w RSA5 to replikacja z danymi przed nic Ci nie da, bo system nie będzie potrafił znaleźć tego źródła wR/3.

A jesteś pewien, że w przypadku tego źródła chodzi o system R/3 a nie CRM? Wydaje mi się, że to źródło powinno iśc z CRM'a.
pozdrawiam
MK
www.icg.pl
kk.82
Posty: 7
Rejestracja: pt paź 26, 2007 9:53 am

Post autor: kk.82 »

Cześć,
Masz racje, prawdopodobnie to jest przyczyną.
Dzięki za wskazówki
Pozdrawiam