Zapas R3-->BW

W tym miejscu możesz zadawać pytania oraz dyskutować na temat modułów BI, SEM, BObj
GrzegorzL
Posty: 9
Rejestracja: ndz lip 19, 2009 9:16 am

Zapas R3-->BW

Post autor: GrzegorzL »

Witam,
Panowie, jestem raczkującym użytkownikiem BAPa. Jak wygląda standardowy proces wyliczania zapasu w BW? Załóżmy, że chodzi sobie delta o 20.00 i zaczytuje sobie dane z R3. Czyta dane po ruchach? Czy zaczytuje wartości z mbew`a np? Nie mogę doprosić się moich informerów o rozwikłanie tego tematu. Pozdrawiam
Pozdrawiam
Grzegorz

Dawid_Ratowski
Posty: 312
Rejestracja: czw maja 10, 2007 1:34 pm
Has thanked: 2 times
Been thanked: 16 times

Post autor: Dawid_Ratowski »

Witam,

jeżeli wykorzystywane są standardowe ekstraktory to BW czyta dane z LIS jako ruchy generowane codziennie i zapisuje przyjęcia, wydania oraz specjalne wskaźniki zapamiętujące zmianę stanu.

O szczegółach warto poczytać Business Content - Inventory Management.

Polecam również How To… Handle Inventory Management Scenarios in BW.

Pozdrawiam,
Dawid Ratowski, ICG

GrzegorzL
Posty: 9
Rejestracja: ndz lip 19, 2009 9:16 am

Post autor: GrzegorzL »

Dziękuję Dominiku za odpowiedź.

Dość często zdarza się tak, że zapytanie należy zabić, gdyż wysypało się na serwerze w związku z zaciągnięciem zbyt dużego wolumenu danych.
Więc pytanie - czy na linii BW <--> BO jest założony jakiś limit dla danych, które BO pobiera?
Dziękuję za odpowiedź.
Pozdrawiam Grzegorz
Pozdrawiam
Grzegorz

Dawid_Ratowski
Posty: 312
Rejestracja: czw maja 10, 2007 1:34 pm
Has thanked: 2 times
Been thanked: 16 times

Post autor: Dawid_Ratowski »

Dominiku? Hmmm... Rozumiem, że Dominik odpowiada praktycznie na wszystkie posty logistyczne, stąd Twoje przejęzyczenie :wink:

Niestety w sprawie limitu danych nie potrafię Ci pomóc :(

Pozdrawiam,
Dawid

yacol
Posty: 523
Rejestracja: śr kwie 04, 2007 4:32 pm
Lokalizacja: Poznań
Has thanked: 8 times
Been thanked: 122 times

Post autor: yacol »

Dawid_Ratowski pisze:Dominiku? Hmmm... Rozumiem, że Dominik odpowiada praktycznie na wszystkie posty logistyczne, stąd Twoje przejęzyczenie :wink:
:lol:
Pozdrawiam,

Jacek Witczak
http://novertio.pl

GrzegorzL
Posty: 9
Rejestracja: ndz lip 19, 2009 9:16 am

Post autor: GrzegorzL »

Dawid_Ratowski pisze:Dominiku? :wink:
ale babola strzeliłem :shock: Dawid, dopiero teraz to zauważyłem. Przepraszam najmocniej. :wink:
Pozdrawiam
Grzegorz

kkonitz
Posty: 3
Rejestracja: sob kwie 10, 2010 9:53 pm

Post autor: kkonitz »

Cześć,
BO najczęściej korzysta przy pobieraniu danych z BW z interfejsu MDX. MDX w obecnych wersjach Netweavera ma ograniczenie do 1mln rekordów w zwracanej tabeli... (tak na prawdę chodzi o tuple). W najnowszej wersji NW 7.01 SP03 ten limit jest większy...
Krzys