Cześć,
Mam pytanie...w zasadzie problem... podczas przeksięgowania rr 301 wygenerował się nam tylko dokument księgowy WA (wydanie materiałów) - zawsze z automatu do tego dokumentu od razu tworzy się dokument ML (Dokument Księgi Materiałowej), jednak w tym przypadku powstał sam WA co wygenerowało nie rozliczone odchyłki na koncie. Zrobiłem testy i podczas próby storna ML już się generuje - jak możemy skorygować takie wydanie?
Przeksięgowanie rr 301
-
- Has thanked: 1991 times
- Been thanked: 1501 times
Re: Przeksięgowanie rr 301
Jest kilka not na temat brakujących dokumentów ML. Wszystkie jednak polecają zrobić zgłoszenie do supportu SAP w celu wyrównania takich niespójności.
-
- Has thanked: 17 times
- Been thanked: 8 times
czy może to mieć związek...
chwilę przed tym przeksięgowaniem robiłem rozszerzenie indexów o zakład przez LSMW - czy może tam coś poszło nie tak?
jak teraz robię testy to dokumenty generują się ok.
chwilę przed tym przeksięgowaniem robiłem rozszerzenie indexów o zakład przez LSMW - czy może tam coś poszło nie tak?
jak teraz robię testy to dokumenty generują się ok.
-
Moim zdaniem nie powinno - rozszerzenie danych materiałów na zakłady blokuje te dane i nie można księgować dokumentów materiałowych.MM/EWM_Krzysiek pisze: ↑wt maja 30, 2023 3:02 pm czy może to mieć związek...
-
ok
czy jest teraz jakiś sposób, żeby wyjść z tej sytuacji? przy stornie już generuje się ML więc stornować nie możemy... czy da się jakoś "ręcznie" rozliczyć te odchyłki?
czy jest teraz jakiś sposób, żeby wyjść z tej sytuacji? przy stornie już generuje się ML więc stornować nie możemy... czy da się jakoś "ręcznie" rozliczyć te odchyłki?
-
Moim zdaniem nie ma takiego standardowego sposób. Przypuszczalnie support SAP może to wyprostować.MM/EWM_Krzysiek pisze: ↑wt maja 30, 2023 3:43 pm czy jest teraz jakiś sposób, żeby wyjść z tej sytuacji? przy stornie już generuje się ML więc stornować nie możemy... czy da się jakoś "ręcznie" rozliczyć te odchyłki?
-
Dziękuję za odpowiedź i pomoc Panie Dominiku!
jak ktoś miał może taki problem to proszę o jakieś info jak udało się to rozwiązać.
jak ktoś miał może taki problem to proszę o jakieś info jak udało się to rozwiązać.
-
Udało się znaleźć przyczynę... podczas rozszerzania o nowy zakład sterowanie ceną było S a miało być V jak we wzorcowym zakładzie, po poprawieniu sterowania ceną na V dokument ML się generuje.