Warehouse Managment Monitor

A tu dla odmiany podyskutować możesz na tematy logistyczne SAP. Jeśli pojawią się jakieś pytania, nie zwlekaj, zadaj je natychmiast.
psychotata44
Posty: 3
Rejestracja: śr maja 31, 2023 11:31 am

Warehouse Managment Monitor

Post autor: psychotata44 »

Cześć,

jesteśmy w pracy po wdrożeniu SAP EWM i napotkałem spory problem
w ERP wyciągałem dane o wszystkich ruchach magazynowych. W EWM wszystko co bym chciał jest w "All movements for product"
jedynym problemem jest rozbijanie czynności na dwa wpisy. Np przy przesunięciu towaru z lokacji A do B jest to pobranie na zasób z lokacji A oraz osobny wpis przesunięcie z zasobu na lokację B. Czy jest jakaś szansa aby wydobyć te dane zgrupowane tak jak to było w ERP?
marcus
Posty: 257
Rejestracja: ndz lis 23, 2014 12:48 am
Has thanked: 206 times
Been thanked: 116 times

Re: Warehouse Managment Monitor

Post autor: marcus »

Tak, wystarczy przefiltrowac pozycję przez kolumnę "typ lokalizacji docelowej" albo "źródłowej", obojętnie.
Są takie typy docelowej lokalizacji:

B Storage Bin
L Warehouse Number
R Resource
T Transportation Unit


Wybierz sobie że Twoją docelową lokalizacją jest na przykład zasób.
Tylko musisz wziąć pod uwagę, że nie pokaże Ci zadań, które ktoś zatwierdził w monitorze (nie przez RFUI).
Hmm... w sumie żeby uniknąc tego błędu, ustaw sobie filtracje po lokalizacji źródłowej, w końcu zawsze każde zadanie zaczyna się od poboru z miejsca składowania ;)
psychotata44
Posty: 3
Rejestracja: śr maja 31, 2023 11:31 am

Re: Warehouse Managment Monitor

Post autor: psychotata44 »

ok
mieliśmy serwer testowy na którym się szkoliliśmy. Tam pokazywało normalnie zasoby. W tym momencie tam gdzie jest zasób, mam puste pole. Ale to i tak nie rozwiązuje problemu. Problem w tym, że potrzebuję dane jaki user wykonywał daną czynność, godzinę potwierdzenia oraz jaka była lokacja źródłowa a jaka docelowa. Te informacje są zawarte w dwóch osobnych wierszach a potrzebuję to scalić.
wojtas7
Posty: 1086
Rejestracja: pt mar 14, 2008 12:51 pm
Has thanked: 72 times
Been thanked: 324 times

Re: Warehouse Managment Monitor

Post autor: wojtas7 »

psychotata44 pisze: pt cze 02, 2023 11:05 am ok
mieliśmy serwer testowy na którym się szkoliliśmy. Tam pokazywało normalnie zasoby.
no to sytuacja jest chyba jasna, należy udać się do osób/firmy, która Wam stawiała system, i zażądać tego czego oczekujecie od systemu - za to płacicie, nieprawdaż?
psychotata44
Posty: 3
Rejestracja: śr maja 31, 2023 11:31 am

Re: Warehouse Managment Monitor

Post autor: psychotata44 »

wojtas7 pisze: pn cze 05, 2023 8:12 pm
psychotata44 pisze: pt cze 02, 2023 11:05 am ok
mieliśmy serwer testowy na którym się szkoliliśmy. Tam pokazywało normalnie zasoby.
no to sytuacja jest chyba jasna, należy udać się do osób/firmy, która Wam stawiała system, i zażądać tego czego oczekujecie od systemu - za to płacicie, nieprawdaż?
Ok to dalej nie rozwiązuje problemu.
Moje pytanie brzmiało, czy jest jakiś sposób na wyciągnięcie danych o przesunięciu z lokacji A do B w jednym wierszu?