Usuwanie konta z KG
Usuwanie konta z KG
Jak w temacie jak to zrobić, jak postawie znacznik usuwania w transakcji FS00 to co potem dalej aby zupełnie to konto wyciąć z systemu żeby nie było widoczne w żadnych transakcjach. Na koncie nie ma jeszcze zadnych ksiegowań.
-
Znaczniki muszą zostać nałożone (zalecam dokładnie czytać co znaczy znacznik) a następnie w spro w konfiguracji jest transakcja do usuwania kont KG. I robi się to w dwóch obszarach. W obszarze jednostki gospodarcczej i dla planu kont. To bardzo ważne.
I to wszystko. Transakcja usuwania nazywa się: OBR2. Tylko uwaga!! Proszę pilnie czytać co zrobić.
Pozdrawiam,
Kasiamax
I to wszystko. Transakcja usuwania nazywa się: OBR2. Tylko uwaga!! Proszę pilnie czytać co zrobić.
Pozdrawiam,
Kasiamax
Usuwanie konta z KG
Kasia dobrze mówi dokładnie tak się to robi, ja najpierw usunęłam z KG a potem z jednostki gospodarczej
najpierw można sobie testowy przebieg wykonać i dopiero po przeczytaniu komunikatów można zapodac przebieg rzeczywisty
Ta transakcja również służy do usuwania danych podstawowych dostawcy i odbiorcy
najpierw można sobie testowy przebieg wykonać i dopiero po przeczytaniu komunikatów można zapodac przebieg rzeczywisty
Ta transakcja również służy do usuwania danych podstawowych dostawcy i odbiorcy
-
Re: Usuwanie konta z KG
Witam,
Używałam kiedyś OBR2 do usuwania kont i było OK. Teraz przy produktywnej mam czerwony komunikat. (Chciałam usunąć konta KG tylko w jednostce gospodarczej). Próbowałam bezpośrednio i z wcześniejszym zaznaczeniem w FS00. Jest jakieś obejście?
Używałam kiedyś OBR2 do usuwania kont i było OK. Teraz przy produktywnej mam czerwony komunikat. (Chciałam usunąć konta KG tylko w jednostce gospodarczej). Próbowałam bezpośrednio i z wcześniejszym zaznaczeniem w FS00. Jest jakieś obejście?
Pozdrawiam
-
- Has thanked: 1981 times
- Been thanked: 1496 times
-
- Has thanked: 437 times
- Been thanked: 275 times
Re: Usuwanie konta z KG
E105(F7) - w przebiegu rzeczywistym, dla testowego jest I104(F7).
Bez możliwości wyłączenia komunikatu.
Bez możliwości wyłączenia komunikatu.
Rafał Kisiel