dodanie dodatkowej opcji wyszukiwania BP w Zleceniu

A tu dla odmiany podyskutować możesz na tematy logistyczne SAP. Jeśli pojawią się jakieś pytania, nie zwlekaj, zadaj je natychmiast.
Beata.83
Been thanked: 1 time

dodanie dodatkowej opcji wyszukiwania BP w Zleceniu

Post autor: Beata.83 »

Cześć,

W moje pracy biznes chce dodać dodatkowe pole wyszukiwania "zleceniodawcy" w Sales Order po przez NIP lub REGON , jestem ciekawa jak to wygląda w innych firmach jak użytkownicy wyszukują ? czy jest taka opcja dodania pola NIP REGON ? czy można dodać takie pole poprzez jakąś konfiguracje ? Biznes jak wyszukuje "zleceniodawcę" przez opcje w zakładkach:

Odbiorcy (ogólnie)
Odbiorcy na grupę sprzedawców
Odbiorcy wg atrybutów adresu
Odbiorcy dla grupy kont

Nie ma tam NIP/REGON a zdarza się że wpisy "zleceniodawcy się dublują np kod pocztowy , Nazwa , Miejscowość, unikalny jest tylko oczywiście nr zleceniodawcy. Ułatwieniem dla biznesu byłoby dodanie pola NIP lub REGON który jest unikalny dla każdego klienta, nie wiem czy jest taka możliwość ?
Zlecenie to VA01 czyli standard.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
dominik.tylczynski
Has thanked: 2023 times
Been thanked: 1530 times

Re: dodanie dodatkowej opcji wyszukiwania BP w Zleceniu

Post autor: dominik.tylczynski »

W wielu projektach pomoce wyszukiwania są dopasowywane / rozszerzane pod potrzeby użytkowników. Nie ma z tym żadnego problemu. Robi się to przy pomocy Append Search Helps
SAP po polsku, nauka SAP, SAP dla początkujących, SAP, S/4HANA, SAP ERP, SAPFORUM, FORUMSAP, HANA, SAP CLOUD PLATFORM, ABAP, EWM

Po dodaniu nowego search help'a, użytkownik zobaczy go jako dodatkową zakładkę w wyszukiwaniu np. BP, czy odbiorcy.