Cześć,
W moje pracy biznes chce dodać dodatkowe pole wyszukiwania "zleceniodawcy" w Sales Order po przez NIP lub REGON , jestem ciekawa jak to wygląda w innych firmach jak użytkownicy wyszukują ? czy jest taka opcja dodania pola NIP REGON ? czy można dodać takie pole poprzez jakąś konfiguracje ? Biznes jak wyszukuje "zleceniodawcę" przez opcje w zakładkach:
Odbiorcy (ogólnie)
Odbiorcy na grupę sprzedawców
Odbiorcy wg atrybutów adresu
Odbiorcy dla grupy kont
Nie ma tam NIP/REGON a zdarza się że wpisy "zleceniodawcy się dublują np kod pocztowy , Nazwa , Miejscowość, unikalny jest tylko oczywiście nr zleceniodawcy. Ułatwieniem dla biznesu byłoby dodanie pola NIP lub REGON który jest unikalny dla każdego klienta, nie wiem czy jest taka możliwość ?
Zlecenie to VA01 czyli standard.
dodanie dodatkowej opcji wyszukiwania BP w Zleceniu
-
- Been thanked: 1 time
dodanie dodatkowej opcji wyszukiwania BP w Zleceniu
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Has thanked: 2023 times
- Been thanked: 1530 times
Re: dodanie dodatkowej opcji wyszukiwania BP w Zleceniu
W wielu projektach pomoce wyszukiwania są dopasowywane / rozszerzane pod potrzeby użytkowników. Nie ma z tym żadnego problemu. Robi się to przy pomocy Append Search Helps
Po dodaniu nowego search help'a, użytkownik zobaczy go jako dodatkową zakładkę w wyszukiwaniu np. BP, czy odbiorcy.
Po dodaniu nowego search help'a, użytkownik zobaczy go jako dodatkową zakładkę w wyszukiwaniu np. BP, czy odbiorcy.