Przesuniecie produktu z odpowiedniego binu

A tu dla odmiany podyskutować możesz na tematy logistyczne SAP. Jeśli pojawią się jakieś pytania, nie zwlekaj, zadaj je natychmiast.
zwdzsk
Posty: 19
Rejestracja: pt lut 24, 2023 5:27 pm
Been thanked: 1 time

Przesuniecie produktu z odpowiedniego binu

Post autor: zwdzsk »

Hej,

zastanawiam się czym WM jest możliwość wybrania konkretnego binu, żeby móc przesunąć towar między magazynami.
Pytam, bo chciałbym uniknąć przesunięcia BIN tu BIN.
dominik.tylczynski
Posty: 8367
Rejestracja: wt kwie 03, 2007 4:05 pm
Has thanked: 1939 times
Been thanked: 1479 times

Re: Przesuniecie produktu z odpowiedniego binu

Post autor: dominik.tylczynski »

Uściślijmy - między czym chcesz przesunąć produkt; między numerami magazynu czy między składami?
zwdzsk
Posty: 19
Rejestracja: pt lut 24, 2023 5:27 pm
Been thanked: 1 time

Re: Przesuniecie produktu z odpowiedniego binu

Post autor: zwdzsk »

Między składami z magazynu na magazyn produkcyjny
dominik.tylczynski
Posty: 8367
Rejestracja: wt kwie 03, 2007 4:05 pm
Has thanked: 1939 times
Been thanked: 1479 times

Re: Przesuniecie produktu z odpowiedniego binu

Post autor: dominik.tylczynski »

Przyjmijmy, że oba składy (storage location) są w tym samym zakładzie (plant) i tym samym magazynie (warehouse number). Zatem przesunięcie między tymi składami księgujesz w MM ruchem 311. Ruch 311 z MM mapuje się na ruch 309 w WM. W konfiguracji ruchu WW 309 możesz właczyć przeksięgowanie bez zmiany lokalizacji:
20240510_084740.png

Pamiętaj tylko, że to jest ustawienie na poziomie ruchu WM. Również inne przeksięgowania MM mogą się mapować na ruch 309 w WM.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.