To znowu ja
Kolejny problem z którym się zmagam:
Mam dwa różne storage type
ST1 i ST2
W ST1 przechowuje wszystkie komponenty jakimi dysponuje a w ST2 przechowuje część z tych komponentów jako nazwijmy to "łatwy dostęp"
Replenishment sprawdza stan danego komponentu przypisanego na stałe do ST2 (storage bin oraz ilości zapisane w MM02 w zakładce Warehouse men. 2)
Co 30 min i jeśli stan zmniejsza się poniżej minimalnego (zapisanego w MM02) to generuje TO na uzupełnienie. Zrobiłem na to JOBa który to obsługuje.
Dodam że oba Storage type obsługuje storage unit
Problem jednak w tym że jeśli w typie ST1 nie ma dostępnego komponentu a raczej ze nie mam żadnej jednostki składowania na danym komponencie to system zachowuje się tak. Przykład:
Komponent XYZ
W MM02 przypisany do miejsca A 01 02
Ilość max to 10
Ilość min to 4
Każda jednostka skl ma w sobie ilość 1
Czyli powinno być max 10 SU w danym miejscu
Zapas spada poniżej 4 x SU
JOB wykrywa że ilość jest za mała w tym miejscu i próbuje to miejsce uzupełnić do maxa
Niestety nie ma skąd zabrać bo w ST1 nie ma nic więc generuje "jakby fikcyjne" TO z ST2 miejsce A 01 02 do ST2 miejsce A 01 02 tyle razy póki nie wykryje że uzupełnił do 10 x SU
Job kręci dwie transakcje
Najpierw LP21 a później LB10
To bardzo uciążliwe i moim zdaniem błędne ponieważ nie wyjmując komponentu z miejsca muszę do w nim potwierdzić (pobranie i dostarczenie, ponieważ mam włączone two steps)
Czy jest coś w konfiguracji storage type lub strategii pobrania lub rozmieszczenia lub w MM02 co może rozwiązać ten problem
Z góry dziękuję za wszelkie sugestie
Jeśli potrzebuje Pan screenów lub dodatkowych danych to na pewno takie załączę