Cześć,
Borykam się z problemem wysyłkowym..
Jeśli wysyłka jest zrobiona na deliverce JITowej to podobno nie można w nią ingerować bo to DN klienta.
Nie można zmieniać ilości np zmniejszać jeśli mam mniej dostępnego towaru niż deklarowana na DN
Czy jest możliwość żeby jakoś to zmniejszyć lub cokolwiek co pomoże mi ją zrealizować (mniejsza lub wieksza ilość) zamiast usuwania jej i tworzenia nowej?
Nie rozumiem do końca dlaczego tego rodzaju DN nie można “edytować” pod takim względem
Proszę Was o pomoc i wszelkie sugestie
Z góry dziękuję
Delivery JIT
-
- Has thanked: 2023 times
- Been thanked: 1530 times
Re: Delivery JIT
Nie znam dokładnie Twoich procesów wysyłkowych, ale przyjmijmy, że są dozwolone dostawy zaniżone oraz zawyżone - zaniżone, jeśli nie masz wystarczająco dużo zapasu, zawyżone, jeśli wydajesz np. w pełnych opakowaniach zbiorczych. Wtedy po pobraniu z magazynu, ilość dostawy będzie różna (większa lub mniejsza) od ilości pobranej. Wz może zaksięgować tylko jeśli ilość pobrana jest równa ilości dostawy. Dlatego musisz dopasować ilość dostawy do ilości pobranej, czyli zmienić ilość dostawy. Jest to opisane na SAP Help Picking Status and Goods Issue
Nie wiem skąd pomysł zakazu zmiany ilości na dostawie. Przypuszczam, że wynika to z braku zrozumienia procesu pobrania i zarządzania statusem pobrania w SAP.
Nie wiem skąd pomysł zakazu zmiany ilości na dostawie. Przypuszczam, że wynika to z braku zrozumienia procesu pobrania i zarządzania statusem pobrania w SAP.