Cześć,
Wiem że w S4/HANA działa już TM, zastępujący starą LE-TRA.
Zastanawiając się jakie ma możliwości, czy wiecie może czy jest tam jakaś funkcjonalność ułatwiająca integrację z popularnymi kurierami?
Nie mogę znaleźć o tym nic konkretnego, a wydawałoby się że to funkcja jakiej potrzebuje w zasadzie każdy klient...
SAP S4/HANA CLOUD Integracja z kurierami
-
- Has thanked: 18 times
- Been thanked: 118 times
Re: SAP S4/HANA CLOUD Integracja z kurierami
Jeżeli masz na myśli typowy scenariusz rejestracji paczek i pobierania etykiet za pomocą API firm kurierskich, to raczej nic takiego nie znajdziesz w standardzie. Natomiast jeżeli chciałbyś, żeby system wspierał planowanie wysyłek paczek, automatycznie generował zlecenia transportowe, ustalał najtańszego kuriera, czy wysyłał plany do systemu kuriera, to w tym zakresie TM sobie świetnie radzi. Rzuć okiem na parcel shipment.
pozdr.m.
pozdr.m.
-
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 3 times
Dokładnie o to mi chodziło, czyli przesłanie danych o paczce i wydruk etykiety.
To chyba proces, który ma miejsce w każdym magazynie, dlatego pomyślałem że jakiś krok do przodu wraz z nowym rozwiązaniem.
Ale widzę, że nadal ciężko jest się obejść bez developmentu...
To chyba proces, który ma miejsce w każdym magazynie, dlatego pomyślałem że jakiś krok do przodu wraz z nowym rozwiązaniem.
Ale widzę, że nadal ciężko jest się obejść bez developmentu...
-
- Has thanked: 1981 times
- Been thanked: 1496 times
Tak to zwykle jest z integracjami - niby są standardy, ale każda firma dość swobodnie standard interpretuje. Przykładowo, nie widziałem jeszcze implementacji integracji EDI bez dodatkowych developmentów, mimo że EDIFACT jest standardem od bardzo wielu lat.sapuser028 pisze: ↑pn sie 12, 2024 3:23 pm Ale widzę, że nadal ciężko jest się obejść bez developmentu...