Raport / śledzenie jednostki skladowania

A tu dla odmiany podyskutować możesz na tematy logistyczne SAP. Jeśli pojawią się jakieś pytania, nie zwlekaj, zadaj je natychmiast.
czaja
Has thanked: 3 times

Raport / śledzenie jednostki skladowania

Post autor: czaja »

Dzień dobry

Czy w systemie sap wm jest jaka transakcja / raport, w którym można prześledzić historie jednostki składowania?
Czyli wpisuje numer jednostki składowania i system zwraca mi informację typu, kiedy została jednostka przyjęta, gdzie rozlokowana, gdzie przesunięta lub wydana.

Z góry dziękuję za informację
Pozdrawiam
Piotrek

Jeśli podobny temat istnieje, to przepraszam, ale nie znalazłem.
Piotrek01
Has thanked: 1 time
Been thanked: 5 times

Re: Raport / śledzenie jednostki skladowania

Post autor: Piotrek01 »

Hej,
LT27

😉
czaja

Jutro sprawdzę i dam znać czy to o to mi chodziło 🍺🍺

Edit
Tak, mniej więcej o to mi chodziło. Dziękuję serdecznie.
dominik.tylczynski
Has thanked: 1981 times
Been thanked: 1496 times

Post autor: dominik.tylczynski »

Uzupełniając nieco poprzednią odpowiedź. Jednostka składowania jest takim tymczasowym obiektem w LE-WM, jeśli jednostka zostanie opróżniona, albo przesunięta do typu magazynu bez SU, to taka jednostka jest po prostu kasowana z systemu. Zatem raportowanie historii jednostki składowania trzeba robić na podstawie listy zleceń przeniesienia, najlepiej przy pomocy jednej z poniższych transakcji:
20240909_102254.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
czaja

dominik.tylczynski pisze: pn wrz 09, 2024 10:26 am Uzupełniając nieco poprzednią odpowiedź. Jednostka składowania jest takim tymczasowym obiektem w LE-WM, jeśli jednostka zostanie opróżniona, albo przesunięta do typu magazynu bez SU, to taka jednostka jest po prostu kasowana z systemu. Zatem raportowanie historii jednostki składowania trzeba robić na podstawie listy zleceń przeniesienia, najlepiej przy pomocy jednej z poniższych transakcji:20240909_102254.jpg
Dziękuję za informację. Sprawdzę te funkcje. W LX23 widzę już pewne informacje, ale jeszcze nie wszystkie jakie bym chciał.
Pozdrawiam
dominik.tylczynski
Has thanked: 1981 times
Been thanked: 1496 times

Post autor: dominik.tylczynski »

Zlecenia przeniesienia są przechowywane w dwóch tablicach:
  • LTAK - nagłówek zlecenia
  • LTAP - pozycje zlecenia
W polach LTAP-VLENR i LTAP-NLENR jest zapisana odpowiednio źródłowa i docelowa jednostka składowania.

Jeśli zatem standardowe raporty nie dadzą Ci wszystkich potrzebnych informacji, możesz napisać własny raport na podstawie powyższych danych.