Dzień dobry
Czy w systemie sap wm jest jaka transakcja / raport, w którym można prześledzić historie jednostki składowania?
Czyli wpisuje numer jednostki składowania i system zwraca mi informację typu, kiedy została jednostka przyjęta, gdzie rozlokowana, gdzie przesunięta lub wydana.
Z góry dziękuję za informację
Pozdrawiam
Piotrek
Jeśli podobny temat istnieje, to przepraszam, ale nie znalazłem.
Raport / śledzenie jednostki skladowania
-
- Has thanked: 3 times
-
Re: Raport / śledzenie jednostki skladowania
Jutro sprawdzę i dam znać czy to o to mi chodziło
Edit
Tak, mniej więcej o to mi chodziło. Dziękuję serdecznie.
Edit
Tak, mniej więcej o to mi chodziło. Dziękuję serdecznie.
-
- Has thanked: 1981 times
- Been thanked: 1496 times
Uzupełniając nieco poprzednią odpowiedź. Jednostka składowania jest takim tymczasowym obiektem w LE-WM, jeśli jednostka zostanie opróżniona, albo przesunięta do typu magazynu bez SU, to taka jednostka jest po prostu kasowana z systemu. Zatem raportowanie historii jednostki składowania trzeba robić na podstawie listy zleceń przeniesienia, najlepiej przy pomocy jednej z poniższych transakcji:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
Dziękuję za informację. Sprawdzę te funkcje. W LX23 widzę już pewne informacje, ale jeszcze nie wszystkie jakie bym chciał.dominik.tylczynski pisze: ↑pn wrz 09, 2024 10:26 am Uzupełniając nieco poprzednią odpowiedź. Jednostka składowania jest takim tymczasowym obiektem w LE-WM, jeśli jednostka zostanie opróżniona, albo przesunięta do typu magazynu bez SU, to taka jednostka jest po prostu kasowana z systemu. Zatem raportowanie historii jednostki składowania trzeba robić na podstawie listy zleceń przeniesienia, najlepiej przy pomocy jednej z poniższych transakcji:20240909_102254.jpg
Pozdrawiam
-
- Has thanked: 1981 times
- Been thanked: 1496 times
Zlecenia przeniesienia są przechowywane w dwóch tablicach:
Jeśli zatem standardowe raporty nie dadzą Ci wszystkich potrzebnych informacji, możesz napisać własny raport na podstawie powyższych danych.
- LTAK - nagłówek zlecenia
- LTAP - pozycje zlecenia
Jeśli zatem standardowe raporty nie dadzą Ci wszystkich potrzebnych informacji, możesz napisać własny raport na podstawie powyższych danych.