Jestem w trakcie testowania z programistą nowej transakcji terminalowej do przyjęć na podstawie dostawy przychodzącej.
Chcemy z poziomu transakcji podawać partię i datę ważności (partia tworzy się i zapisuje w dostawie).
Dla większości materiałów działa dobrze.
Ale dla niektórych materiałów w danych podstawowych zakładu/składu utrzymujemy dane o minimalnej i maksymalnej trwałości. Wtedy zawsze dostajemy komunikat "proszę wprowadzić datę ważności", z tego co czytałem to standardowe zachowanie przy takich danych. Trzeba uzupełnić datę ważności w dostawie i wtedy przechodzi.
Chcemy utrzymywać te dane. Myślałem że programistycznie da się tam z poziomu transakcji terminalowej po prostu wpisać tę datę. Ale programista uważa że nie.
Może jednak mogę jakoś konfiguracyjnie to obejść?
Transakcja terminalowa do przyjęć WM
-
- Has thanked: 18 times
- Been thanked: 119 times
Re: Transakcja terminalowa do przyjęć WM
Standardowo w dostawie przychodzącej wprowadza się datę produkcji lub datę przydatności partii.
Jeżeli w danych podstawowych materiału wprowadzono okres trwałości, to wtedy na dostawie wprowadza się datę produkcji (na jej podstawie system sam oblicza termin wygaśnięcia partii). Jeżeli natomiast w materiale nie ma wprowadzonego okresu trwałości, to w dostawie bezpośrednio wprowadza się termin wygaśnięcia.
Nie wiem na czym dokładnie polega problem z którym się zderzyliście, ale jeżeli w Waszym przypadku w materiale jest uzupełniony okres trwałości, to może spróbujcie na podstawie wprowadzonej na skanerze daty przydatności i okresu trwałości obliczyć datę produkcji i ją wprowadzić do dostawy. Przy odrobinie szczęścia, data wygaśnięcia skalkuluje się automatycznie.
pozdr.m.
Jeżeli w danych podstawowych materiału wprowadzono okres trwałości, to wtedy na dostawie wprowadza się datę produkcji (na jej podstawie system sam oblicza termin wygaśnięcia partii). Jeżeli natomiast w materiale nie ma wprowadzonego okresu trwałości, to w dostawie bezpośrednio wprowadza się termin wygaśnięcia.
Nie wiem na czym dokładnie polega problem z którym się zderzyliście, ale jeżeli w Waszym przypadku w materiale jest uzupełniony okres trwałości, to może spróbujcie na podstawie wprowadzonej na skanerze daty przydatności i okresu trwałości obliczyć datę produkcji i ją wprowadzić do dostawy. Przy odrobinie szczęścia, data wygaśnięcia skalkuluje się automatycznie.
pozdr.m.