Cześć,
Zrobiłem konfigurację w interfejsie WM-PP, aby po zwolnieniu zlecenia produkcyjnego automatycznie tworzyło się TR i TO na uzupełnienie standardowo ruchem 319.
Jak to zwykle w takich sytuacjach bywa, zlecenie może się nie utworzyć z różnych powodów. Czy jest jakaś konfiguracja umożliwiająca wysłanie informacji o niepowodzeniu (komunikaty SAP - kiedyś coś takiego widziałem, wyskakiwało kiedy coś się nie powiodło ale nie było to wtedy TO). Czy jedyną opcją jest stałe monitorowanie LB10?
Zaopatrzenie produkcji - komunikat dla użytkownika
-
- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 5 times
Re: Zaopatrzenie produkcji - komunikat dla użytkownika
Na ten moment ustawiłem opcję TR + TO w profilu sterowania produkcją więc TO robi się od razu z TR po zwolnieniu zlecenia.
Ale jeśli tworząc przez RLAUTA mam jakąś opcję, żeby rozwiązać problem to mogę to zmienić i tworzyć w ten sposób
Ale jeśli tworząc przez RLAUTA mam jakąś opcję, żeby rozwiązać problem to mogę to zmienić i tworzyć w ten sposób
Re: Zaopatrzenie produkcji - komunikat dla użytkownika
Sprawdź czy zadziała tak jak chcesz:
WM-Movement type 319 -> ustawiasz tam background processing - Automatic TO -> następnie tworzysz background job, który będzie procesował Ci RLAUTA10 dla tego indicator'a, który ustawiłeś dla 319.
Ustaw sobie listę dystrybucyjną w SAP Business Workplace i podepnij do background job'a.
W momencie, w którym system znajdzie błąd to wyśle informacje na maila do użytkowników dla jakich TR'ów jest błąd i jakiego rodzaju.
WM-Movement type 319 -> ustawiasz tam background processing - Automatic TO -> następnie tworzysz background job, który będzie procesował Ci RLAUTA10 dla tego indicator'a, który ustawiłeś dla 319.
Ustaw sobie listę dystrybucyjną w SAP Business Workplace i podepnij do background job'a.
W momencie, w którym system znajdzie błąd to wyśle informacje na maila do użytkowników dla jakich TR'ów jest błąd i jakiego rodzaju.