Zaopatrzenie produkcji - komunikat dla użytkownika

A tu dla odmiany podyskutować możesz na tematy logistyczne SAP. Jeśli pojawią się jakieś pytania, nie zwlekaj, zadaj je natychmiast.
sapuser028
Has thanked: 8 times
Been thanked: 5 times

Zaopatrzenie produkcji - komunikat dla użytkownika

Post autor: sapuser028 »

Cześć,

Zrobiłem konfigurację w interfejsie WM-PP, aby po zwolnieniu zlecenia produkcyjnego automatycznie tworzyło się TR i TO na uzupełnienie standardowo ruchem 319.

Jak to zwykle w takich sytuacjach bywa, zlecenie może się nie utworzyć z różnych powodów. Czy jest jakaś konfiguracja umożliwiająca wysłanie informacji o niepowodzeniu (komunikaty SAP - kiedyś coś takiego widziałem, wyskakiwało kiedy coś się nie powiodło ale nie było to wtedy TO). Czy jedyną opcją jest stałe monitorowanie LB10?
urbi
Has thanked: 23 times
Been thanked: 24 times

Re: Zaopatrzenie produkcji - komunikat dla użytkownika

Post autor: urbi »

Jak tworzysz TO z TR, RLAUTA?
SAP po polsku, nauka SAP, SAP dla początkujących, SAP, S/4HANA, SAP ERP, SAPFORUM, FORUMSAP, HANA, SAP CLOUD PLATFORM, ABAP, EWM
sapuser028
Has thanked: 8 times
Been thanked: 5 times

Post autor: sapuser028 »

Na ten moment ustawiłem opcję TR + TO w profilu sterowania produkcją więc TO robi się od razu z TR po zwolnieniu zlecenia.
Ale jeśli tworząc przez RLAUTA mam jakąś opcję, żeby rozwiązać problem to mogę to zmienić i tworzyć w ten sposób :)
urbi
Has thanked: 23 times
Been thanked: 24 times

Post autor: urbi »

Sprawdź czy zadziała tak jak chcesz:

WM-Movement type 319 -> ustawiasz tam background processing - Automatic TO -> następnie tworzysz background job, który będzie procesował Ci RLAUTA10 dla tego indicator'a, który ustawiłeś dla 319.
Ustaw sobie listę dystrybucyjną w SAP Business Workplace i podepnij do background job'a.

W momencie, w którym system znajdzie błąd to wyśle informacje na maila do użytkowników dla jakich TR'ów jest błąd i jakiego rodzaju.
SAP po polsku, nauka SAP, SAP dla początkujących, SAP, S/4HANA, SAP ERP, SAPFORUM, FORUMSAP, HANA, SAP CLOUD PLATFORM, ABAP, EWM