Skład HU - brak grupy załadunkowej

A tu dla odmiany podyskutować możesz na tematy logistyczne SAP. Jeśli pojawią się jakieś pytania, nie zwlekaj, zadaj je natychmiast.
sapuser028
Has thanked: 8 times
Been thanked: 5 times

Skład HU - brak grupy załadunkowej

Post autor: sapuser028 »

Włączamy WM w jednym obszarze. Wcześniej nie było tam WM.
Dodatkowo skład będzie obowiązkowo zarządzany HU.

Wyksięgowaliśmy cały zapas na inny skład, włączyliśmy do WM. Teraz chcę przeksięgować zapas ze składu partnerskiego na ten zarządzany WM z HU.
W MIGO otrzymuję komunikat i grupie załaunkowej:

Dane do generowania dostawy niekompletne (Grupa załadunk.)
Nr komunikatu M7279

Powinna utworzyć się dostawa, ale brak przypisanej grupy załadunkowej w danych mat. Pole to powinno być w zakładce Sal./General data ale go nie ma. Nie mogę znaleźć też w innych. Ktoś miał podobną sytuację?
dominik.tylczynski
Has thanked: 2016 times
Been thanked: 1521 times

Re: Skład HU - brak grupy załadunkowej

Post autor: dominik.tylczynski »

Najpewniej masz to pole ukryte w konfiguracji statusów pól danych podstawowych materiału - SPRO: Logistics - General -> Material Master -> Field Selection -> ...
sapuser028
Has thanked: 8 times
Been thanked: 5 times

Post autor: sapuser028 »

Co ciekawe, pole jest widoczne dla niektórych materiałów (z tego samego typu). Czy widoczność pól można zdefiniować jeszcze na innym poziomie niż rodzaj materiału?
dominik.tylczynski
Has thanked: 2016 times
Been thanked: 1521 times

Post autor: dominik.tylczynski »

sapuser028 pisze: czw lis 21, 2024 10:20 am Co ciekawe, pole jest widoczne dla niektórych materiałów (z tego samego typu). Czy widoczność pól można zdefiniować jeszcze na innym poziomie niż rodzaj materiału?
Można jeszcze na poziomie branży przemysłu (industry sector) i zakładu. Ustawienia są w ścieżce, którą podałem wyżej.