SSCC dla HU EXIDV2

A tu dla odmiany podyskutować możesz na tematy logistyczne SAP. Jeśli pojawią się jakieś pytania, nie zwlekaj, zadaj je natychmiast.
sapuser028
Has thanked: 8 times
Been thanked: 5 times

SSCC dla HU EXIDV2

Post autor: sapuser028 »

Cześć,

Czy ktoś jest w stanie wytłumaczyć lub ma linki do przydatnych dokumentów w zakresie konfiguracji SSCC dla HU.
Skład zarządzany WM HU, mam w konfiguracji przypisanie zakresów numerów dla SSCC dla zakładu/składu. Testuję sobie to na systemie testowym.

Z tego co wiem, wygenerowany SSCC powinien zapisać się w EXIDV2? Nie generuje mi się żaden numer, pole generowania SSCC w funkcjach z poziomu HU jest "wyszarzone", nie mogę uruchomić. Zapewne brak w konfiguracji...
sapuser028

Re: SSCC dla HU EXIDV2

I taki błąd podczas próby przypisania w rodzaju opakowania przydziału numerów według sscc18:

Do opracowania przydziału numerów SSCC18 musi być oprac. rodzaj HU
Nr komunikatu HU_VV0C001
sapuser028

Temat nieaktualny. Brak typu opakowania w rodzaju opakowania, stąd komunikat. SSCC nadaje się podczas tworzenia HU.
dominik.tylczynski
Has thanked: 2016 times
Been thanked: 1521 times

Post autor: dominik.tylczynski »

Numer SSCC jest zapisywany w EXIDV, nie w EXIDV2.
Sposób generowanie numerów HU definiujesz na poziomie rodzaju materiału w konfiguracji: Logistics - General -> Handling Unit Management -> External Identification -> Define Number Assignment for Each Packaging Material Type