Cześć,
Czy ktoś jest w stanie wytłumaczyć lub ma linki do przydatnych dokumentów w zakresie konfiguracji SSCC dla HU.
Skład zarządzany WM HU, mam w konfiguracji przypisanie zakresów numerów dla SSCC dla zakładu/składu. Testuję sobie to na systemie testowym.
Z tego co wiem, wygenerowany SSCC powinien zapisać się w EXIDV2? Nie generuje mi się żaden numer, pole generowania SSCC w funkcjach z poziomu HU jest "wyszarzone", nie mogę uruchomić. Zapewne brak w konfiguracji...
SSCC dla HU EXIDV2
-
- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 5 times
Re: SSCC dla HU EXIDV2
I taki błąd podczas próby przypisania w rodzaju opakowania przydziału numerów według sscc18:
Do opracowania przydziału numerów SSCC18 musi być oprac. rodzaj HU
Nr komunikatu HU_VV0C001
Do opracowania przydziału numerów SSCC18 musi być oprac. rodzaj HU
Nr komunikatu HU_VV0C001
-
- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 5 times
Temat nieaktualny. Brak typu opakowania w rodzaju opakowania, stąd komunikat. SSCC nadaje się podczas tworzenia HU.
-
- Has thanked: 2016 times
- Been thanked: 1521 times
Numer SSCC jest zapisywany w EXIDV, nie w EXIDV2.
Sposób generowanie numerów HU definiujesz na poziomie rodzaju materiału w konfiguracji: Logistics - General -> Handling Unit Management -> External Identification -> Define Number Assignment for Each Packaging Material Type
Sposób generowanie numerów HU definiujesz na poziomie rodzaju materiału w konfiguracji: Logistics - General -> Handling Unit Management -> External Identification -> Define Number Assignment for Each Packaging Material Type