Mam problem ze strategią I.
Konfiguracja typu magazynu, strategia I, zarządzanie SU, składowanie niejednorodne puste (zgodnie z dokumentacją tak powinno być, dla magazynu z SU nie można ustawić X ani A), dodanie do zapasu X.
Podczas rozmieszczania takich samych SU szuka nowych miejsc, a przy próbie dołożenia ręcznie do miejsca komunikat:
Typ magazynu 001 dopuszcza tylko jedną jedn. skład. na miejsce składowania
Nr komunikatu L3217
Jest jakaś konfiguracja o której zapomniałem?
Strategia dodaj do istniejącego I
-
- Has thanked: 2042 times
- Been thanked: 1537 times
Re: Strategia dodaj do istniejącego I
1816914 - Error L3 217 is issued when creating a TO for putaway pisze:Cause
In customising, addition to existing stock is set on the storage type. However, mixed storage is not allowed. If a storage bin already contains another SU, it's not possible to put a new SU into the bin as this is considered "mixed stock".
Resolution
Review storage type configuration settings and adapt accordingly. If more than one SU should be allowed in a storage bin, then the mixed storage indicator should be set as 'X'. This can be done at the following menu path:
Inną przyczyną może być kontrola pojemności miejsca składowania, czyli miejsce składowania jest zbyt małe, aby przyjąć kolejne rozmieszczenie. Zobacz notę 392776 - Capacity check in the Warehouse Management
-
- Has thanked: 16 times
- Been thanked: 12 times
Ustawienie mixed stock = X jest niemożliwe dla strategii I i typu zarządzanego SU - czerwony komunikat błedu.
Zrobiłem update przez tabelę, wtedy podczas tworzenia TO jest komunikat:
"Dane SU są niezgodne z innymi danymi zlecenia przeniesienia"
Pojemność miejsca jeszcze 60, a jednostka konsumuje 40 więc powinno wystarczyć
Zrobiłem update przez tabelę, wtedy podczas tworzenia TO jest komunikat:
"Dane SU są niezgodne z innymi danymi zlecenia przeniesienia"
Pojemność miejsca jeszcze 60, a jednostka konsumuje 40 więc powinno wystarczyć
-
- Has thanked: 2042 times
- Been thanked: 1537 times
Przejrzałem jeszcze raz te ustawienia. Obawiam się, że to nie pójdzie ze strategią I dodania do istniejącego zapasu - z jednej strony komunikat L3217 wymaga ustawienia składowania mieszanego, z drugiej konfiguracja typu magazynu ze strategią I nie pozwala na takie ustawienie.
Spróbuj wykorzystać strategię rozmieszczania B - magazyn blokowy.
Jeśli nadal nie spełni to Twoich wymagań to trzeba będzie oprogramować własną strategię rozmieszczania w rozszerzeniu MWMTO003.
Spróbuj wykorzystać strategię rozmieszczania B - magazyn blokowy.
Jeśli nadal nie spełni to Twoich wymagań to trzeba będzie oprogramować własną strategię rozmieszczania w rozszerzeniu MWMTO003.