cześć,
jest opcja ustawienia pola obowiązkowego "zgłoszenie zapotrzebowania" ale tylko dla np jednego danego typu PO? wiem, że można ustawić albo dla wszystkich albo dla żadnego ale czy ktoś zna opcję ustawienia tylko dla 1 typu zamówienia?
Pozdrawiam,
Krzysiek
Obowiązkowość PR dla wybranego typu PO
-
- Has thanked: 2042 times
- Been thanked: 1537 times
Re: Obowiązkowość PR dla wybranego typu PO
Klucz wyboru pola możesz ustalić wg rodzaju zamówienia, w konfiguracji rodzajów zamówienia:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Has thanked: 17 times
- Been thanked: 9 times
to nie działa, ustawiłem tam obowiązkowe pole zgłoszennie zapotrzebowania a przy tworzeniu PO nie krzyczy błędem... przy np umowie ramowej od razu jest czerwona bomba że trzeba podać i przy zgłoszeniu nic się nie dzieje.
-
Jak to ustawiasz?MM/EWM_Krzysiek pisze: ↑pt sty 17, 2025 1:03 pm wiem, że można ustawić albo dla wszystkich albo dla żadnego
-
Wg noty 1884517 - Cannot set reference PR number field mandatory in PO nie można obowiązkowości purchase requisition ustawić przy pomocy statusów pól.
Pozostaje zrobić walidację w BAdI ME_PROCESS_PO_CUST.
Przynam, że nie rozumiem tej logiki...Nota 664424 - Requisition number not mandatory in ME21N pisze:Reason and Prerequisites
As the requisition is a reference field it is not populated when created in reference and thus the system would not accept an attempt to make it a mandatory field.

Pozostaje zrobić walidację w BAdI ME_PROCESS_PO_CUST.
-
- Has thanked: 17 times
- Been thanked: 9 times
tak, BADi albo OMET i tam się ustawia znacznik i potem przypisuje parametr EFB per użytkownik.
ale właśnie dla tych obowiązkowości pół w SPRO to nie działa i to też jest dla mnie dziwne ;/
ale właśnie dla tych obowiązkowości pół w SPRO to nie działa i to też jest dla mnie dziwne ;/