Wymagania sprzętowe do obługi S4H
-
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 2 times
Wymagania sprzętowe do obługi S4H
Cześć. Jestem zmuszony do zakupu komputera na własny koszt do pracy. Szukam odpowiedzi jakie są wymagania do obsługi S4H? Komputer będzie służył wyłącznie do pracy, więc obsługa SAP, jakieś dokumenty, przeglądarka. Nie interesuje mnie wykorzystywanie sprzętu w celach rekreacyjnych. Myślałem, że zakup DELLa Latitude 5450 to będzie dobry pomysł(z takiego komputera do tej pory korzystałem dzięki uprzejmości pracodawcy), ale jakby to powiedzieć może znajdzie się coś tańszego ? Nie coś z minimalnymi wymaganiami, coś optymalnego. Macie jakieś propozycje
Re: Wymagania sprzętowe do obługi S4H
Do obsługi to jakikolwiek... SAP nie jest przecież instalowany na nim, jedynie cienki klient...
SAP ABAP Certified Developer
-
- Has thanked: 2064 times
- Been thanked: 1549 times
Ten "cienki klient" czyli SAP GUI nie jest wcale taki cienki - nota 26417 - SAP GUI Resources: Hardware and software GUI pójdzie na praktycznie każdym w miarę porządnym laptopie.
Natomiast pytanie może dotyczyć instalacji SAP NetWeaver AS ABAP 7.50 SP02 Developer Edition
Natomiast pytanie może dotyczyć instalacji SAP NetWeaver AS ABAP 7.50 SP02 Developer Edition
Blog: AS ABAP 7.52 SP04, Developer Edition: Concise Installation Guide pisze:
Hardware requirements:
- x86_64 Processor based hardware
- Required: At least 4 GB RAM plus about 8 GB swap space
- Recommended: At least 8 GB RAM plus about 8 GB swap space
- About 100 GB free disk space for server installation
- About 2 GB free disk space for client installation
A to już co innego. Zgadza się. Ale to nie wynika z treści...
SAP ABAP Certified Developer