Cześć,
Jak działa przycisk automatycznego pakowania w dostawie wychodzącej?
Mam materiał z grupą materiałową, do której przypisane są różne typy HU.
Podczas automatycznego pakowania system wybiera jakiś randomowy typ. Nie mam pojęcia na czym bazuje bo nie jest to nawet pierwszy z listy "alfabetycznie".
Dodałem testowo instrukcję pakowania dla materiału i nadal kiedy korzystam z tego przycisku wybiera ten sam randomowy. W tabeli propozycja pakowania znajduje mi tę instrukcję i podpowiada. Jak zatem działa ten przycisk? Chciałbym aby po jego naciśnięciu wybierał materiał opakowaniowy na podstawie instrukcji pakowania.
Automatyczne pakowanie w dostawie wychodzącej
-
- Has thanked: 19 times
- Been thanked: 129 times
Re: Automatyczne pakowanie w dostawie wychodzącej
Zapewne działa na podstawie techniki warunków.
Czy definiowałeś rekordy wyszukiwania instrukcji pakowania - transakcje POF1-POF3 ?
pozd.m.
Czy definiowałeś rekordy wyszukiwania instrukcji pakowania - transakcje POF1-POF3 ?
pozd.m.
-
- Has thanked: 2074 times
- Been thanked: 1550 times
Typy HU, a dokładnie rodzaje materiałów opakowaniowych nie są przypisane do grupy materiałowej, a do grupy materiałów opakowaniowych, czyli do tego pola:sapuser028 pisze: ↑pt mar 14, 2025 12:33 pm Mam materiał z grupą materiałową, do której przypisane są różne typy HU.
Sam przypisanie jest konfigurowane w SPRO: Logistics - General -> Handling Unit Management -> Basics -> Define Allowed Packaging Materials
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Hej,
Pozwolicie że podłączę się do tematu.
Czy jeśli mam ustawioną grupę materiałową ale nie mam zdefiniowanego tego w spro to nie zadziała?
Bo mam zdefiniowaną ale właśnie nie chce się pakować. Czy mogę prosić o kroki podczas takiego pakowania co po kolei klikać? (Jeśli to nie kłopot oczywiście)
Nie bardzo rozumiem jak to jest ustawiane. Czy możecie pokazać jakieś screeny ze spro?
Dziękuję
Piotrek
Pozwolicie że podłączę się do tematu.
Czy jeśli mam ustawioną grupę materiałową ale nie mam zdefiniowanego tego w spro to nie zadziała?
Bo mam zdefiniowaną ale właśnie nie chce się pakować. Czy mogę prosić o kroki podczas takiego pakowania co po kolei klikać? (Jeśli to nie kłopot oczywiście)
Nie bardzo rozumiem jak to jest ustawiane. Czy możecie pokazać jakieś screeny ze spro?
Dziękuję
Piotrek
-
- Has thanked: 2074 times
- Been thanked: 1550 times
O jakiej grupie mówimy - grupie materiałowej, czy grupie materiałowej opakowania zbiorcze? O którym polu mówimy:
Czego nie masz w spro?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.