Instrukcje pakowania

A tu dla odmiany podyskutować możesz na tematy logistyczne SAP. Jeśli pojawią się jakieś pytania, nie zwlekaj, zadaj je natychmiast.
sapuser028
Has thanked: 17 times
Been thanked: 17 times

Instrukcje pakowania

Post autor: sapuser028 »

Cześć, do tej pory instrukcję pakowania wykorzystywałem do pakowania pozycji w odpowiednie opakowanie HU w dostawie.
Teraz mam taki pomysł aby wykorzystać je do rozwiązania naszego problemu. Problem jest następujący:

Mamy produkty, które zawsze muszą być wysyłane razem. Czyli jeśli klient zamówił produkt X to do tego zawsze dodawany jest produkt Y i wysyłane razem. Niestety dział sprzedaży wpisuje na zleceniu tylko produkt X, potem magazyn musi dodawać ręcznie produkt Y do dostawy.

Wydaje mi się, że instrukcją pakowania mogę dodać produkt Y automatycznie do pozycji dostawy po pobraniu pozycji X? Lub jest jakaś inna standardowa funkcjonalność aby to obsłużyć?
dominik.tylczynski
Has thanked: 2085 times
Been thanked: 1552 times

Re: Instrukcje pakowania

Post autor: dominik.tylczynski »

Magazyn nie powinien niczego dopisywać ręcznie do dostawy. Produkt Y powinien pojawić się już w zleceniu sprzedaży. Skoro produkt Y jest zawsze dodawany do produktu X to można to dodawanie zautomatyzować przy pomocy Free Goods albo Bills of Material in Sales Documents
sapuser028
Has thanked: 17 times
Been thanked: 17 times

Re: Instrukcje pakowania

Post autor: sapuser028 »

BOMy sprzedażowe wydają się dobrą opcją tutaj, dziękuje za pomoc