Witam serdecznie,
Wiem że podobny temat był podniesiony w kilku wątkach ale jeśli ma ktoś wiedze jak zacząć od początku przekwalifikowanie się na SAP konsultanta specjalizującego się w modułach finansiowym, sprzedażowym i controlingowym w SAP 4/hana?
Posiadam doświadczenie księgowo-finansowe (obecnie jako użtkownik systemu SAP R3) w korporacji w dziale raportingowo-finansowym,
Biorę pod uwagę kurs z jakiegoś modułu, jednak cena troche przeraża, czy jest jakas ścieżka lub co na start żeby sie gdzieś zahaczyć i ewentualnie potem dokształcać?
Studia podyplomowe jak piszecie nie są jakoś wnoszące wiele ? czy zatem najlepiej zrobić kurs z modułu FICO i z tym probować gdzieś się zatrudnić czy to za mało?
Dziękuję za pomoc
T.
Ścieżka szkolenia na SAP konsultanta FICO/SD/ S4 hana
-
-
- Has thanked: 2085 times
- Been thanked: 1552 times
Re: Ścieżka szkolenia na SAP konsultanta FICO/SD/ S4 hana
Skoro masz już doświadczenie księgowo-finansowe to sugerowałbym się tego trzymać na budować na bazie tego doświadczenia. Sprzedaż to jednak zupełnie odmienna działka w SAP i oznaczałoby to spore przekwalifikowanie.
Możesz zacząć od SAP Learning Journeys w obszarze Financial Management. Wg mojej wiedzy to są darmowe szkolenia.
Możesz zacząć od SAP Learning Journeys w obszarze Financial Management. Wg mojej wiedzy to są darmowe szkolenia.
-
Re: Ścieżka szkolenia na SAP konsultanta FICO/SD/ S4 hana
Bardzo dziękuje za rade i odpowiedź.
Czy ma Pan może wiedzę lub ktoś inny z forumowiczów jakie certyfikaty z SAP Learning HUB sobie najlepiej zrobić żeby zacząć w ogóle prace z modułem FICO?
Jakie dedukowane traninigi byłyby najlepsze pod dany certyfikat?
Czy można to jakoś sprawdzić gdzieś?
Dziękuję za pomoc!
pozdrawiam
Czy ma Pan może wiedzę lub ktoś inny z forumowiczów jakie certyfikaty z SAP Learning HUB sobie najlepiej zrobić żeby zacząć w ogóle prace z modułem FICO?
Jakie dedukowane traninigi byłyby najlepsze pod dany certyfikat?
Czy można to jakoś sprawdzić gdzieś?
Dziękuję za pomoc!
pozdrawiam
-
- Has thanked: 2085 times
- Been thanked: 1552 times