SAP Dla początkujących

Tutaj możesz zadać pytania, które nie znalazły miejsca w innych działach i porozmawiać na ogólne tematy.
Miniak

SAP Dla początkujących

Post autor: Miniak »

Witam serdecznie jestem świeżym użytkownikiem tego forum. Pracuję w dużej korporacji. Do niedawna byłem zwykłym pracownikiem produkcji ale udało mi się awansować na stanowisko polegające na kierowaniu grupą i zasobami produkcyjnymi co wiąże się z tym że muszę się nauczyć SAPA zwłaszcza modułu PP od podstaw aczkolwiek moja firma przychodzi na nową platformę Sap MES. Moja rola nie będzie się opierała na tworzeniu lecz na przetwarzaniu danych dotyczących bieżących produkcji czyli transakcje dotyczące komponentów ( matriałów) produkcyjnych na danym obszarze produkcyjnym. Drukowanie porównań odnośnie zmiany wariantów produkcyjnych dojdzie do tego E3P i fliori. Moje pytanie brzmi następująco czy znacie jakieś portale internetowe w języku Polskim oczywiście lub książki w języku Polskim które by mi pomogły w sposób przejrzysty prosty przejść przez te procedury i w sposób jasny nauczyć się podstaw SAPA ? Z góry bardzo dziękuję za pomoc i wyrozumiałość.
dominik.tylczynski
Has thanked: 2016 times
Been thanked: 1521 times

Re: SAP Dla początkujących

Post autor: dominik.tylczynski »

Niezależne strony / portale:
SAP prostymi słowami
Polska Grupa Użytkowników SAP
No i oczywiście niniejsze forum

W j. polskim jest chyba tylko jednak książka SAP. Zrozumieć system ERP

Jeśli myślisz na poważnie o SAP to trzeba się będzie jednak przeprosić z j. angielskim.
urbi
Has thanked: 23 times
Been thanked: 24 times

Re: SAP Dla początkujących

Post autor: urbi »

Wracając do tego tematu, oprócz oczywiście pracy na projetkach..
Jakie blogi / newslettery lub książki/podcasty czytacie żeby rozwijać się w SAPie?
Interesują mnie moduły logistyczne + ABAP.
SAP po polsku, nauka SAP, SAP dla początkujących, SAP, S/4HANA, SAP ERP, SAPFORUM, FORUMSAP, HANA, SAP CLOUD PLATFORM, ABAP, EWM