Certyfikaty utrzymanie sap learning hub

Tutaj możesz zadać pytania, które nie znalazły miejsca w innych działach i porozmawiać na ogólne tematy.
Kmilq

Certyfikaty utrzymanie sap learning hub

Post autor: Kmilq »

Czesc, mocno rozważam zrobienie certyfikatów SAPa. Z tego co zrozumiałam, certyfijaty HANA muszą być odświeżane oraz wymagana do tego jest subskrypcja SAP learning hub. O ile nue mam problemu z pokryciem kisztu certyfikatu, o tyle już z kisztem okolo 1500 dolk9w za roczna subskrypcje jtz tak.

Czy jest mozliwosc obejscia tego? Czy jest rzeczywiscie wymagana subskrypcja I ile kosztuje.
dominik.tylczynski
Has thanked: 1991 times
Been thanked: 1501 times

Re: Certyfikaty utrzymanie sap learning hub

Post autor: dominik.tylczynski »

Wg mojej wiedzy certyfikaty S/4HANA istotnie mają datę ważności i są związane z konkretną wersją produktu. Zatem formalnie rzecz biorąc należałoby je regularnie odnawiać.
Natomiast praktycznie patrząc nikt nie będzie się pytał o ważność certyfikatu konsultanta z konkretnym doświadczeniem projektowym, a z drugiej strony sam certyfikat nawet najświeższy bez doświadczenia praktycznego ma ograniczoną wartość.

Do odnowienia certyfikatu nie musisz mieć subskrypcji SAP Learning Hub. Możesz wykupić po prostu podejście do egzaminu certyfikacyjnego. Najlepsza chyba opcja do wykupienie pakietu 6 podejść.