Bardziej temat do dyskusji, chciałbym się rozeznać w temacie.
Mam trochę wolnych mocy przerobowych popołudniami (po etacie). Czy zdarzają się fuchy na których można dorobić po godzinach, czy wszystkie oferty kręcące się po abapowym świecie, to udział w projektach wymagających pełnego, "ośmiogodzinnego" zaangażowania?
Zajęcie na popołudnia
Re: Zajęcie na popołudnia
Nie wszystkie, ale zauważyłem, że większość większych firm chce na stałe. Nie raz już rozmawiałem z managementem danej firmy i padało: Jak chcesz do nas, to zapraszamy, ale na 100%. Trzeba znaleźć kogoś, kto jest np. konsultantem i pracuje na własny rachunek i często nie wyrabia. Wtedy chętnie skorzysta z takiej dodatkowej pomocy. Tak ja robię. Ale nie ukrywam, że fajnie byłoby mieć stały maintenance u jakiegoś klienta.
SAP ABAP Certified Developer
Podpinam się, chętnie bym wziął jakieś dodatkowe prace np. CR w SAP HR / HR ABAP. Rozmawiałem z jednym rekruterem to mówił właśnie jak kolega wyżej, zazwyczaj firmy chcą na Full-time...
-
- Has thanked: 72 times
- Been thanked: 325 times
a jak jest u Was na projektach - są jacyś konsultanci którzy robią sobie dodatkowo "po godzinach"? no właśnie...
moim zdaniem to jest trudne ze względu na skomplikowanie i trudność tematów, skoro firma płaci duże pieniądze za system to oczekuje profeski a nie studenckich reguł... niestety.
moim zdaniem to jest trudne ze względu na skomplikowanie i trudność tematów, skoro firma płaci duże pieniądze za system to oczekuje profeski a nie studenckich reguł... niestety.
-
- Has thanked: 1991 times
- Been thanked: 1501 times
Zgadzam się. Moim zdaniem wartość takiej dorywczej pracy jest niestety niska z perspektywy klienta. Lepiej mieć konsultanta, z którym się współpracuje długofalowo. Wtedy zna on/ona specyfikę firmy, zna system, wie z kim rozmawiać itd.