Zajęcie na popołudnia

To doskonałe miejsce dla studentów, pracowników oraz freelancerów, aby zamieścić informację o sobie w sytuacji kiedy szukasz pracy...
emil
Has thanked: 29 times
Been thanked: 43 times

Zajęcie na popołudnia

Post autor: emil »

Bardziej temat do dyskusji, chciałbym się rozeznać w temacie.
Mam trochę wolnych mocy przerobowych popołudniami (po etacie). Czy zdarzają się fuchy na których można dorobić po godzinach, czy wszystkie oferty kręcące się po abapowym świecie, to udział w projektach wymagających pełnego, "ośmiogodzinnego" zaangażowania?
K602
Has thanked: 72 times
Been thanked: 91 times

Re: Zajęcie na popołudnia

Post autor: K602 »

Nie wszystkie, ale zauważyłem, że większość większych firm chce na stałe. Nie raz już rozmawiałem z managementem danej firmy i padało: Jak chcesz do nas, to zapraszamy, ale na 100%. Trzeba znaleźć kogoś, kto jest np. konsultantem i pracuje na własny rachunek i często nie wyrabia. Wtedy chętnie skorzysta z takiej dodatkowej pomocy. Tak ja robię. Ale nie ukrywam, że fajnie byłoby mieć stały maintenance u jakiegoś klienta.
SAP ABAP Certified Developer
kzar
Has thanked: 14 times
Been thanked: 16 times

Post autor: kzar »

Podpinam się, chętnie bym wziął jakieś dodatkowe prace np. CR w SAP HR / HR ABAP. Rozmawiałem z jednym rekruterem to mówił właśnie jak kolega wyżej, zazwyczaj firmy chcą na Full-time...
wojtas7
Has thanked: 72 times
Been thanked: 325 times

Post autor: wojtas7 »

a jak jest u Was na projektach - są jacyś konsultanci którzy robią sobie dodatkowo "po godzinach"? no właśnie...

moim zdaniem to jest trudne ze względu na skomplikowanie i trudność tematów, skoro firma płaci duże pieniądze za system to oczekuje profeski a nie studenckich reguł... niestety.
dominik.tylczynski
Has thanked: 1991 times
Been thanked: 1501 times

Post autor: dominik.tylczynski »

wojtas7 pisze: pn maja 13, 2024 9:57 am moim zdaniem to jest trudne ze względu na skomplikowanie i trudność tematów, skoro firma płaci duże pieniądze za system to oczekuje profeski a nie studenckich reguł... niestety.
Zgadzam się. Moim zdaniem wartość takiej dorywczej pracy jest niestety niska z perspektywy klienta. Lepiej mieć konsultanta, z którym się współpracuje długofalowo. Wtedy zna on/ona specyfikę firmy, zna system, wie z kim rozmawiać itd.
emil
Has thanked: 29 times
Been thanked: 43 times

Post autor: emil »

Czyli jest tak, jak czułem.
Myślę, że temat mamy wyjaśniony.