Cześć,
Tabela T327B - Def. modułów funkc. dla ustaw. IDOC: połącz. WM - podsystem
Gdzie znajdę te ustawienia w SPRO?
Są tam zdefiniowane jakieś komunikaty, oznaczone jako aktywne. Jednak wiem że nic takiego u nas nie działa, nie wysyłamy żadnych idoc do zewnętrznych systemów. Jednak przez te wpisy raport STOCKROOM_COMPLIANCE_CHECK (sprawdzenie czy możemy zostać w SRM po konwersji na S4HANA) w punkcie warehouse unit interface świeci się na czerwono... chcę to zweryfikować. Może kiedyś ktoś coś ustawiał, ale to nie jest wykorzystywane.
Tabela T327B w SPRO
Re: Tabela T327B w SPRO
Sprawdź transakcję SALE. Tam jest cała konfiguracja dla IDOC...
SAP ABAP Certified Developer
-
- Has thanked: 1991 times
- Been thanked: 1501 times
To jest konfiguracja integracji LE-WM z magazynem automatycznym - SAP Help Interface Between the WMS and External Systems
Konfiguracja jest w ścieżce: Logistics Execution -> Warehouse Management -> Interfaces -> External Systems -> Configure Warehouse Management, a zawartość T327B jest pod tym przyciskiem:
Konfiguracja jest w ścieżce: Logistics Execution -> Warehouse Management -> Interfaces -> External Systems -> Configure Warehouse Management, a zawartość T327B jest pod tym przyciskiem:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 3 times
Dziękuje za pomoc! A wiec mam tam jakieś wpisy, przypisane moduły funkcyjne do rodzajów komunikatów.
Jak można szybko sprawdzić czy dany rodzaj komunikatu jest wykorzystywany?
Jak można szybko sprawdzić czy dany rodzaj komunikatu jest wykorzystywany?
-
- Has thanked: 1991 times
- Been thanked: 1501 times
Zobacz w transakcji WE02 wg rodzaju komunikatu.
Jeśli nie masz magazynu automatycznego, albo jakiejś automatyki magazynowej zintegrowanej z LE-WM, to najpewniej te komunikaty nie są wykorzystywane.
Jeśli nie masz magazynu automatycznego, albo jakiejś automatyki magazynowej zintegrowanej z LE-WM, to najpewniej te komunikaty nie są wykorzystywane.