Dzień dobry,
próbuję skonfigurować kalendarz planowania, wg którego to produkowałbym konkretne indeksy w wybrane dni.
Wydaje się, że kalendarz mam zdefiniowany poprawnie, przypisany do indeksu, klucz wielkości partii ustawiony również jako PK (wielkość dla okresu wg kalendarza planowania).
Kalendarz zakładowy nie wyklucza się z kalendarzem planowania (dni, w które chciałbym produkować wg kalendarza planowania są ustawione jako robocze w
zakładowym)
Mimo w/w ustawień zlecenia planowane nadal nie układają się zgodnie z kalendarzem planowania.
Stąd pytanie, czy muszę coś jeszcze skonfigurować? Czy są jeszcze jakieś nadrzędne ustawienia, do których musiałbym zajrzeć?
Z góry dziękuję za pomoc
Kalendarz planowania zleceń
-
- Has thanked: 1996 times
- Been thanked: 1503 times
Re: Kalendarz planowania zleceń
Dziękuję za podpowiedź.
Sprawdziłem noty i na ich podstawie skonfigurowałem zgodnie z interesującym mnie scenariuszem. Niemniej jednak nadal w md04 po przejściu MRP nie odnotowuję żadnych zmian. Działa wszystko tak jakbym nie miał ustawionego i przypisanego kalendarza na poziomie indeksu.
Czy są jakieś inne ustawienia, które są nadrzędne wobec kalendarza planowania?
Sprawdziłem noty i na ich podstawie skonfigurowałem zgodnie z interesującym mnie scenariuszem. Niemniej jednak nadal w md04 po przejściu MRP nie odnotowuję żadnych zmian. Działa wszystko tak jakbym nie miał ustawionego i przypisanego kalendarza na poziomie indeksu.
Czy są jakieś inne ustawienia, które są nadrzędne wobec kalendarza planowania?