Kalendarz planowania zleceń

A tu dla odmiany podyskutować możesz na tematy logistyczne SAP. Jeśli pojawią się jakieś pytania, nie zwlekaj, zadaj je natychmiast.
pabliq
Has thanked: 69 times
Been thanked: 12 times

Kalendarz planowania zleceń

Post autor: pabliq »

Dzień dobry,

próbuję skonfigurować kalendarz planowania, wg którego to produkowałbym konkretne indeksy w wybrane dni.

Wydaje się, że kalendarz mam zdefiniowany poprawnie, przypisany do indeksu, klucz wielkości partii ustawiony również jako PK (wielkość dla okresu wg kalendarza planowania).

Kalendarz zakładowy nie wyklucza się z kalendarzem planowania (dni, w które chciałbym produkować wg kalendarza planowania są ustawione jako robocze w
zakładowym)

Mimo w/w ustawień zlecenia planowane nadal nie układają się zgodnie z kalendarzem planowania.

Stąd pytanie, czy muszę coś jeszcze skonfigurować? Czy są jeszcze jakieś nadrzędne ustawienia, do których musiałbym zajrzeć?

Z góry dziękuję za pomoc
dominik.tylczynski
Has thanked: 1996 times
Been thanked: 1503 times

Re: Kalendarz planowania zleceń

Post autor: dominik.tylczynski »

pabliq
Has thanked: 69 times
Been thanked: 12 times

Re: Kalendarz planowania zleceń

Post autor: pabliq »

Dziękuję za podpowiedź.

Sprawdziłem noty i na ich podstawie skonfigurowałem zgodnie z interesującym mnie scenariuszem. Niemniej jednak nadal w md04 po przejściu MRP nie odnotowuję żadnych zmian. Działa wszystko tak jakbym nie miał ustawionego i przypisanego kalendarza na poziomie indeksu.

Czy są jakieś inne ustawienia, które są nadrzędne wobec kalendarza planowania?