2 STEP confirmation WM

A tu dla odmiany podyskutować możesz na tematy logistyczne SAP. Jeśli pojawią się jakieś pytania, nie zwlekaj, zadaj je natychmiast.
sapuser028
Has thanked: 13 times
Been thanked: 8 times

2 STEP confirmation WM

Post autor: sapuser028 »

Mam dziwny problem z włączeniem 2 step confirmation.
Jakiś czas temu włączyliśmy na jednym magazynie dla wybranego ruchu - wszystko działa (inne ruchy mają oznaczony checkbox bez dwu stopniowego potwierdzania).

Teraz włączyliśmy na drugim magazynie, bez wyłączania konkretnych ruchów - a wiec tylko checkbox na poziomie magazynu i dwu stopniowe potwierdzanie dla wszystkich ruchów. Nie działa. Przerzucałem konfiguracje kilka razy. Jest jeszcze jakaś konfiguracja/tabela którą trzeba sprawdzić aby ta opcja działała poprawnie?
dominik.tylczynski
Has thanked: 2023 times
Been thanked: 1530 times

Re: 2 STEP confirmation WM

Post autor: dominik.tylczynski »

Dokumentacja do SPRO: Logistics Execution -> Warehouse Management -> Activities -> Confirmation pisze:For two-step confirmation, both storage types involved in the transfer order must be subject to confirmation.

Aby 2-step confirmation zadziałało musisz:
  1. włączyć na poziomie numeru magazynu
  2. nie wyłączać na poziomie ruchu WM
  3. źródłowy typ magazynu musi mieć ustawiony wymóg potwierdzenia podczas pobrania
  4. docelowy typ magazynu musi mieć ustawiony wymóg potwierdzenia podczas rozmieszczenia
sapuser028
Has thanked: 13 times
Been thanked: 8 times

Re: 2 STEP confirmation WM

Post autor: sapuser028 »

Dziękuje! Rozmieszczałem z typów technicznych a one nie mają domyślnie obowiązku potwierdzania - stąd problem. Teraz wszystko działa :D