Konfiguracja od podstaw WM

A tu dla odmiany podyskutować możesz na tematy logistyczne SAP. Jeśli pojawią się jakieś pytania, nie zwlekaj, zadaj je natychmiast.
Piotrek01
Has thanked: 1 time
Been thanked: 5 times

Konfiguracja od podstaw WM

Post autor: Piotrek01 »

Cześć,
Próbuje „postawic” magazyn od podstaw.
Stworzyłem już nr zakładu, magazynu, składu, typy mag., sekcje, typy binow. Czyli troszkę niewiele. I niestety nie wiem co dalej.
Czy możecie mi podpowiedź w jakiej kolejności najlepiej definiować poszczególne rzeczy? Jeden typ obsługujący SU, drugi HU i trzeci bez obsługi dla 902.
Czy ktoś z Was posiada może coś w stylu manuala (jeśli w ogóle istnieje coś takiego).
Jeśli nie to czy ktoś tworzył magazyn od zera i może mi udzielić pomocy? Chciałbym skonfigurować replenishment lub kanban, strategię rozmieszczenia, pobrania itd.
Nie mam utworzonych odpowiednich ruchów również.
Przeglądałem logistic execution i złapałem się za głowę ile jest zmiennych, opcji itd

Niestety nie mam dostępu do żadnej noty.
Wspominam o tym ponieważ widzę że P Dominik bardzo często podaje ich nr. Jeśli macie wskazówki bez not to będzie wdzięczny za każdą z nich ponieważ już brakło mi pomysłów.
dominik.tylczynski
Has thanked: 2042 times
Been thanked: 1537 times

Re: Konfiguracja od podstaw WM

Post autor: dominik.tylczynski »

Zakładu ani magazynu zwykle nie konfiguruje się od podstaw. Jest tutaj zbyt wiele zależnych konfiguracji, aby robić wszystko od zera. Znacznie wygodniej jest skopiować standardową konfigurację zakładu 0001 lub magazynu 001, przy pomocy transakcji odpowiednio EC02 i EC09.