Postanowiłem spróbować swoich sił w znalezieniu pracy również i tutaj, na forum. Poszukuję pracy w obszarze SAP QM - Quality Management. Posiadam kilkuletnie doświadczenie w branży Automotive jako SAP QM Key-User i inżynier jakości. Miałem okazję brać czynny udział we wdrożeniu S/4Hana w kilku zakładach produkcyjnych należących do mojego poprzedniego pracodawcy (w Polsce i w Niemczech). W tym roku, nieco podłamany z powodu braku ofert, postanowiłem niejako ugruntować i potwierdzić swoją wiedzę podchodząc do certyfikatu SAPowego z QM (C_TS414_2023), który udało mi się zdać. Nie zmieniło to jednak mojej sytuacji, wciąż ciężko o jakąkolwiek ofertę czy rozmowę o pracę. Dodatkowo posiadam doświadczenie w modelowaniu procesów w BMPN 2.0, głównie w obszarze jakości.
Obecnie, blisko rok pracuję w roli osoby wspierającej basis i security co dało mi większy pogląd na system od strony technicznej. Skończyłem również 2 kierunki związane z SAP oferowane przez WSB (obecnie Merito).
Chętnie posłucham, co mógłbym jeszcze zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na znalezienie pracy w obszarze QM. Może ktoś ma jakąś propozycję, o czymś słyszał lub chciałby podzielić się cenną radą? Z góry dziękuję za wszelkie wskazówki!