Witam
1. W jaki sposób usunąć dane wrzucone do infotypu za pomocą LSMW
do infotypu np. liczbę godzin nocnych do IT2010
- czy TYLKO! transakcja SE16N może mi pomóc?
2. Wrzuciłam dane za pomocą LSMW do infotypu X.
Chciałam je nadpisać innymi wartościami. W kolejnym pliku wsadowym wprowadziłam identyczne dane- infotyp, kod składnika, data.
Niestety SAP nie nadpisał mi danych. Powstały nowe rekordy;
Gdzie w SAP mogę zmienić charakterystykę składnika, która sprawia że system działa w ten sposób?
Dziękuję za pomoc
Ukłony
Łucja
Usuwanie/ zmiana danych wrzuconych do infotypu przez LSMW
-
-
- Been thanked: 3 times
Jeżeli zrobilaś LSMW wrzucające dane do infotypu, najprostszą metodą na ich usunięcie będzie przygotowanie LSMW działającego w druga stronę czyli usuwające dane. Najważniejsze informacje czyli tak jak napisałaś: infotyp, kod składnika, data, numer osobowy powinnaś mieć z poprzedniej operacji.
Teraz wystarczy stworzyć LSMW z operacją usuwania danego składnika z wybranego infotypu z podaniem dokładnej daty dla numeru osobowego.
Z tego co piszesz dorzuciłaś kolejną wartość z identyczną datą z nadzieją że nadpisze. Jeśli zrobiłaś to na wszystkich pracownikach , będzie trochę więcej pracy
Odpalisz LSMW "usuwające" dwa razy, w pierwszej kolejności usuniesz dane wgrane jako ostatnie, następnie usuniesz wartości wrzucone na samym początku (błędne). Po takich operacjach można zaczynać wszystko od nowa, czyli wrzucanie poprawnych wartości;)
pozdrawiam
Teraz wystarczy stworzyć LSMW z operacją usuwania danego składnika z wybranego infotypu z podaniem dokładnej daty dla numeru osobowego.
Z tego co piszesz dorzuciłaś kolejną wartość z identyczną datą z nadzieją że nadpisze. Jeśli zrobiłaś to na wszystkich pracownikach , będzie trochę więcej pracy

Odpalisz LSMW "usuwające" dwa razy, w pierwszej kolejności usuniesz dane wgrane jako ostatnie, następnie usuniesz wartości wrzucone na samym początku (błędne). Po takich operacjach można zaczynać wszystko od nowa, czyli wrzucanie poprawnych wartości;)
pozdrawiam