Cześć,
Chciałbym dynamicznie ustalać skład w zlecenia lub dostawach SD.
Chciałbym mieć mechanizm do konfigurowania tego.
Nie chciałbym tego przypisawać na sztywno w programach/USEREXIT.
Skład mogę sobie skonfigurować dla dostaw na podstawie klucza "Punkt wysyłkowy, Zakład, Warunki magazynowania", ale to troche za mało.
Chciałbym bardziej wyuzdane zestawy kluczy, takie jak "Użytkownik", "Rodzaj materiału/Grupa sprzedawców/Zakład", i inne.
Na myśl przychodzi mi technika warunków.
Mógłbym tworzyć własne tabelki konfiguracyjne i funkcje do tego, ale kiedyś gdzieś słyszałem, że ktoś użył warunków cennika do podobnych rzeczy.
Czy ktoś ma z tym doświadczenia lub ciekawe pomysły jak mógłbym to rozwiązać?
Pozdrawiam
Karol
Dynamiczne ustalanie składu w zleceniach i dostawach
-
-
- Has thanked: 2065 times
- Been thanked: 1549 times
Określanie składu w dostawie przez user-exit
Karol,
Proponuję, żebyś wykorzystał rozszerzenie V02V0002, user-exit EXIT_SAPLV02V_002, który umożliwia elastyczne określanie składu w dostawie.
W nocie 124041 - User exit for determining a storage location has changed znajdziesz więcej informacji o tym rozszerzeniu.
Natomiast nota 149621 - Storage location customer exit: missing fields opisuje dodawanie pól, na podstawie których możesz określać skład.
Moim zdaniem wykorzystywanie tutaj techniki warunków jest oczywiście możliwe, ale jest to armata na wróble.
HTH
Dominik Tylczyński
Proponuję, żebyś wykorzystał rozszerzenie V02V0002, user-exit EXIT_SAPLV02V_002, który umożliwia elastyczne określanie składu w dostawie.
W nocie 124041 - User exit for determining a storage location has changed znajdziesz więcej informacji o tym rozszerzeniu.
Natomiast nota 149621 - Storage location customer exit: missing fields opisuje dodawanie pól, na podstawie których możesz określać skład.
Moim zdaniem wykorzystywanie tutaj techniki warunków jest oczywiście możliwe, ale jest to armata na wróble.
HTH
Dominik Tylczyński