Witajcie,
Z okazji tego, że konfiguruję teraz możliwość generowania plików płatności dla przelewów SEPA z XML, postanowiłem trochę odgrzebać ten wątek

Co udało mi się zrobić:
1. Zainstalowałem notę 2253571 dzięki czemu mam drzewo DMEE nazywające się CGI_XML_CT
2. W F110 dostawałem short dump, który rozwiązałem notą 2133039 - taka informacja dla potomnych, jeśli milibyście z tym problem w przyszłości

3. Skonfigurowałem "Instruction Keys" według instrukcji z noty oraz odkryłem je do edycji podczas wprowadzania dokumentu. Jeśli chodzi o wartości to jestem prawie pewien, że zrobiłem to nieprawidłowo. Dla pola 1 wprowadziłem tylko wartość "SEPA" bo zauważyłem, że jest to przypisywane do pola <SvcLvl><Cd> w XMLu, a o to krzyczał system bankowy. Instruction key 2 wziąłem z instrukcji od banku, ale na dokumencie go nie wypełniam bo SEPA tego nie potrzebuje.
4. Wygenerowałem testowy plik z płatności i bank go przyjmuje. Wygląda OK.
Jest tylko jedno "ale"
Całe to drzewo DMEE jest dla mnie mega nieczytelne bo prawie wszystkie pola są generowane w exicie i w zasadzie nie wiem czemu to działa

Tego czego mi brakuje to tytuł przelewu. Konfigurację w OBPM1 - do OBPM4 zrobiłem tak, jak dla zwykłego elixiru a tytuł przelewu jak się nie wyprowadzał, tak się nie wyprowadza. Chciałbym tam numery płąconych faktur oraz numer zlecenia płatniczego.
Druga sprawa to chciałem się upewnić, skąd in wie jaki rodzaj XMLa wygenerować? (przelew krajowy, zagraniczny, SEPA, itd). Skoro już implementuję tego XMLa to może będę chciał go używać dla wszystkich typów przelewów. Przynajmniej czegoś nowego się nauczę

Moje rozumienie tego jest takie, że kluczowe są tutaj te pola "Instruction key" i teoretycznie mogłyby one zastąpić metodę płatności. Czy ktoś jest mi w stanie to potwierdzić albo zaprzeczyć? Dokumentacja SAP jest dla mnie też trochę niejasna w tej materii...