Zlecenia płatnicze - jak skonfigurować

W tym dziale znajdują się posty z zakresu modułów finansowych systemu SAP...
sapdoctor
Posty: 47
Rejestracja: czw wrz 14, 2017 12:06 pm
Been thanked: 7 times

Re: Zlecenia płatnicze - jak skonfigurować

Post autor: sapdoctor »

Hej,

Mam jeszcze jedno pytanie, dotyczy one wpływu na siebie ustawień w OBVU i OBPM1.
W OBVU ustawiamy ilość dokumentów w paczce , jeśli ustawimy w OBVU 7 dokumentów w paczce a powyżej 7 -> generuj payment advise oraz w dmee i obpm1 ustawimy 4 dokumenty to ustawienie obpm1 jest dominujące wg mnie . Jeśli bedzie 5 dokumentów do zapłaty to system wygenruje payment advice pomimo że w OBVU jest 7 . Czy mam rację ? Jaka jest logika relacji ustawień OBVU i OBPM1?

Pozdrawiam
A
marek.turczynski
Posty: 208
Rejestracja: czw lip 10, 2014 7:53 pm
Has thanked: 20 times
Been thanked: 253 times

Re: Zlecenia płatnicze - jak skonfigurować

Post autor: marek.turczynski »

Ustawienia od OBPM1 mają pierwszeństwo.
Można to zmienić implementując kod z noty '1224437 - PMW: When are separate payment advice notes created?'. Moduł funkcyjny przypisuje się w OBPM2 - wtedy ustawienia z OBVU są brane pod uwagę.
Marek Turczyński
daddycool50
Posty: 10
Rejestracja: śr paź 12, 2022 2:58 pm
Been thanked: 1 time

Re: Zlecenia płatnicze - jak skonfigurować

Post autor: daddycool50 »

Witam,
Potrzebowałbym krótkiej instrukcji przystosowania formatów CGI_XML_CT oraz PAIN.001.001.03 w DMEE na potrzeby zleceń płatniczych. Co dołożyć i w którym miejscu, żeby zadziałało. Nie ogarniam tego...
marek.turczynski
Posty: 208
Rejestracja: czw lip 10, 2014 7:53 pm
Has thanked: 20 times
Been thanked: 253 times

Re: Zlecenia płatnicze - jak skonfigurować

Post autor: marek.turczynski »

Marek Turczyński
daddycool50
Posty: 10
Rejestracja: śr paź 12, 2022 2:58 pm
Been thanked: 1 time

Re: Zlecenia płatnicze - jak skonfigurować

Post autor: daddycool50 »

Znam już te dwie instrukcje, nie mniej dzięki wielkie :-)
Zrobiłem wszystko (zdaje się) wedle tej instrukcji i pojawia mi się pole ze zleceniem płatniczym. Dziwny jest tylko numer - nie jest pobierany z zakresu , ale wygląda, jakby brał z innego pola:

<RmtInf><Ustrd>PY0000000702</Ustrd></RmtInf>

<CdtTrfTxInf><PmtId><InstrId>04-0000000702</InstrId

Co może być przyczyną takiego stanu rzeczy? Może trzeba coś zmienić w OBPM2?
marek.turczynski
Posty: 208
Rejestracja: czw lip 10, 2014 7:53 pm
Has thanked: 20 times
Been thanked: 253 times

Re: Zlecenia płatnicze - jak skonfigurować

Post autor: marek.turczynski »

A co masz w OBPM2 i w FBN2 (jaki zakres)?
Marek Turczyński
daddycool50
Posty: 10
Rejestracja: śr paź 12, 2022 2:58 pm
Been thanked: 1 time

Re: Zlecenia płatnicze - jak skonfigurować

Post autor: daddycool50 »

Już jest OK, to jednak jest numer zlecenia płatniczego. Nie wiem czemu, ale było kilka zakresów numerów w FBN2... Dzięki za pomoc.