OPPQ, konfiguracja, transport danych - problem

A tu dla odmiany podyskutować możesz na tematy logistyczne SAP. Jeśli pojawią się jakieś pytania, nie zwlekaj, zadaj je natychmiast.
bzcstal
Posty: 19
Rejestracja: wt mar 15, 2016 1:57 pm
Been thanked: 2 times

OPPQ, konfiguracja, transport danych - problem

Post autor: bzcstal » pn gru 17, 2018 12:06 pm

Witam wszystkich,
Zakładam wątek ponieważ mam problem z konfiguracją.

W t.code OPPQ (na kliencie 100) skonfigurowałem pewne dane dla 2 zakładów, które próbuję wysłać do klienta 200 za pomocą t.code SCC1. Podczas transportu nie odnotowałem żadnych błędów. Wygląda, że wszystko jest OK. Po tych działaniach loguję się na klienta 200, wchodzę do OPPQ i widzę, że konfiguracja (wartości),np. "BOM/Routing selection", albo "Number Ranges" nie zostały transportowane.

Natomiast w przypadku gdy skonfiguruję dane indywidualnie (nie z poziomu OPPQ) to wówczas problem znika. Konfiguracja wraz z wartościami znajduje się na kliencie 200 po ówczesnym transporcie.

Będzę bardzo wdzięczny za pomoc.

dzięki!

dominik.tylczynski
Posty: 6955
Rejestracja: wt kwie 03, 2007 4:05 pm
Has thanked: 965 times
Been thanked: 1006 times
Kontakt:

Re: OPPQ, konfiguracja, transport danych - problem

Post autor: dominik.tylczynski » czw gru 27, 2018 8:55 am

Spróbuj skorzystać z opcji dodania konfiguracji parametrów MRP zakładu do transportu:
SAP po polsku, nauka SAP, SAP dla początkujących, SAP, S/4HANA, SAP ERP, SAPFORUM, FORUMSAP, HANA, SAP CLOUD PLATFORM, ABAP, EWM
2018-12-27_08h54_36.png (15 KiB) Przejrzano 154 razy

ODPOWIEDZ