Jak zmienić profil produkcji seryjnej

A tu dla odmiany podyskutować możesz na tematy logistyczne SAP. Jeśli pojawią się jakieś pytania, nie zwlekaj, zadaj je natychmiast.
anetajur
Posty: 211
Rejestracja: pn lut 05, 2018 1:36 pm
Has thanked: 53 times
Been thanked: 20 times

Jak zmienić profil produkcji seryjnej

Post autor: anetajur » wt kwie 09, 2019 2:21 pm

Witam,
Jak w tytule, jak mogę zmienic profil produkcji seryjnej na danym materiale. W MM02 to pole jest wyszarzone. Utworzyłam nowy profil który chciałabym tu wprowadzić i nie wiemy jak.
Załączniki
SAP po polsku, nauka SAP, SAP dla początkujących, SAP, S/4HANA, SAP ERP, SAPFORUM, FORUMSAP, HANA, SAP CLOUD PLATFORM, ABAP, EWM
Przechwytywanie.PNG (48.87 KiB) Przejrzano 201 razy

dominik.tylczynski
Posty: 6955
Rejestracja: wt kwie 03, 2007 4:05 pm
Has thanked: 965 times
Been thanked: 1006 times
Kontakt:

Re: Jak zmienić profil produkcji seryjnej

Post autor: dominik.tylczynski » śr kwie 10, 2019 6:36 am

Zacznij od usunięcia wersji produkcji dot. produkcji seryjnej:
SAP po polsku, nauka SAP, SAP dla początkujących, SAP, S/4HANA, SAP ERP, SAPFORUM, FORUMSAP, HANA, SAP CLOUD PLATFORM, ABAP, EWM
2019-04-10_06h25_48.png (26.27 KiB) Przejrzano 179 razy

anetajur
Posty: 211
Rejestracja: pn lut 05, 2018 1:36 pm
Has thanked: 53 times
Been thanked: 20 times

Re: Jak zmienić profil produkcji seryjnej

Post autor: anetajur » śr kwie 10, 2019 8:27 am

Witam, dziękuję za odpowiedź. Zanim się zwrócę z odpowiedzią do użytkowników chciałam sama spróbować usunąć wersję produkcji, jednak mam komunikat jak poniżej. Chcę wyprzedzić pytania użytkowników co mamy dalej zrobić (może będą się orientować, ale znająć życie mogą nie wiedzieć, a ja "raczkuje" w tym temacie)> Proszę o podpowiedź co wcześniej powinniśmy zamknąć i gdzie. Dziękuję z góry za cenne rady.
Załączniki
SAP po polsku, nauka SAP, SAP dla początkujących, SAP, S/4HANA, SAP ERP, SAPFORUM, FORUMSAP, HANA, SAP CLOUD PLATFORM, ABAP, EWM
Przechwytywanie.PNG (27.05 KiB) Przejrzano 172 razy


mgabryel
Posty: 258
Rejestracja: pn kwie 13, 2015 10:17 pm
Lokalizacja: Poznań
Has thanked: 16 times
Been thanked: 108 times

Re: Jak zmienić profil produkcji seryjnej

Post autor: mgabryel » śr kwie 10, 2019 3:54 pm

samą podmianę jednego profilu produkcji seryjnej na inny profil produkcji seryjnej można zrobić bez usuwania wersji. Standardowo pole z profilem nie jest wyszarzone.
Sprawdź, czy to pole nie jest wyszarzone np. w profilu MRP. Sprawdzenie jaki profil MRP ma przypisany dany materiał można sprawdzić z poziomu MM02 menu: Edycja -> Profil MRP.

Ustawienia danego profilu MRP można sprawdzić w transakcji MMD3.

anetajur
Posty: 211
Rejestracja: pn lut 05, 2018 1:36 pm
Has thanked: 53 times
Been thanked: 20 times

Re: Jak zmienić profil produkcji seryjnej

Post autor: anetajur » śr kwie 10, 2019 4:17 pm

Mgabryel działa, dziękuję :) faktycznie miałam to pole oznaczone jako wartość stałą :) po zmianach w transakcji która podałeś możemy już wprowadzać zmiany :) :) :) :) :) :)

dominik.tylczynski
Posty: 6955
Rejestracja: wt kwie 03, 2007 4:05 pm
Has thanked: 965 times
Been thanked: 1006 times
Kontakt:

Re: Jak zmienić profil produkcji seryjnej

Post autor: dominik.tylczynski » śr kwie 10, 2019 8:05 pm

Nie pomyślałem o najprostszej przyczynie...

anetajur
Posty: 211
Rejestracja: pn lut 05, 2018 1:36 pm
Has thanked: 53 times
Been thanked: 20 times

Re: Jak zmienić profil produkcji seryjnej

Post autor: anetajur » śr kwie 10, 2019 8:12 pm

Ja też, także dobrze ze ktoś nas szybko Oświecil :)

ODPOWIEDZ