Witam
Kierownik dał mi zadanie aby do każdej marszruty dodać Paletowego.
Gdy wchodzę w marszrutę i następnie z niej wychodzę to uzupełnia mi się Grupa marszrut/plan. którą za każdym razem muszę usuwać aby wejść w inny indeks.
Jak mogę zrobić żeby się nie uzupełniało samo?
Ca02 Grupa marszrut/plan.
-
- Been thanked: 1 time
-
- Has thanked: 1863 times
- Been thanked: 1453 times
Re: Ca02 Grupa marszrut/plan.
Nie wiem w jakim polu w marszrucie wprowadzasz "paletowego". Natomiast do zbiorczych zmian marszrut możesz wykorzystać transakcję CEWB - SAP Help: Engineering Workbench (PP-BD)
-
- Has thanked: 203 times
- Been thanked: 114 times
Bardzo możliwe, że masz ustawiony parametr użytkownika dla grupy marszrut (na stałe) w transakcji SU3. Możesz to sprawdzić w menu głównym SAP GUI/System/profil użytkownika/dane własne/parametr
Druga opcja: możliwe, że SAP GUI poprostu pamięta historię ostatnio wprowadzanych danych, możesz ją tymczasowo wyłączyć:
Choć najrozsądniej byłoby zastosować się do rady Pana Dominika
Druga opcja: możliwe, że SAP GUI poprostu pamięta historię ostatnio wprowadzanych danych, możesz ją tymczasowo wyłączyć:
Choć najrozsądniej byłoby zastosować się do rady Pana Dominika

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Been thanked: 1 time
Co do historii to już testowałem i nic z tego. Parametru też nie mam ustawionego.
Dział IT jakimś cudem udostępnił mi operacje CEWB wspomnianą przez Pana Dominika tylko że nie wiem jak się nią obsłużyć.
Muszę dodać te następujące operacje. A indeksów materiałów mam z 1000.
Dział IT jakimś cudem udostępnił mi operacje CEWB wspomnianą przez Pana Dominika tylko że nie wiem jak się nią obsłużyć.
Muszę dodać te następujące operacje. A indeksów materiałów mam z 1000.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 82 times
Hej,
Nie wiem czy problem już rozwiązałeś, ale w razie czego służę radą
.
Przydałoby się sprecyzować, czy chodzi Ci o dodanie nowego, jak to nazywasz "paletowego" do marszruty, i w tym sensie o umieszczenie go w kolejnej operacji w marszrucie ( nowej), czy o zmianę już istniejącego "paletowego", czyli o zmianę jednej z danych w już utworzonej operacji w marszrucie.
Posiedziałem trochę nad CEWB i nie doszedłem do tego że da radę dodać nowe operacje równocześnie do marszrut np. 100 indeksów jednocześnie. Chociaż ręki nie dam sobie uciąć
. Na pewno dałoby radę zmienić jakąś daną, np. work center, dla marszrut np. 100 indeksów jednocześnie.
Natomiast na pewno da radę załatwić sprawę dodania nowych operacji do marszruty, poprzez nagranie w LSMW transakcji CA02 służącej do zmiany marszrut.
Da wtedy radę spokojnie dodać nowe operacje do kilku,kilkunastu, kilkudziesięciu etc. indeksów jednocześnie.
Pozdrawiam
Nie wiem czy problem już rozwiązałeś, ale w razie czego służę radą

Przydałoby się sprecyzować, czy chodzi Ci o dodanie nowego, jak to nazywasz "paletowego" do marszruty, i w tym sensie o umieszczenie go w kolejnej operacji w marszrucie ( nowej), czy o zmianę już istniejącego "paletowego", czyli o zmianę jednej z danych w już utworzonej operacji w marszrucie.
Posiedziałem trochę nad CEWB i nie doszedłem do tego że da radę dodać nowe operacje równocześnie do marszrut np. 100 indeksów jednocześnie. Chociaż ręki nie dam sobie uciąć

Natomiast na pewno da radę załatwić sprawę dodania nowych operacji do marszruty, poprzez nagranie w LSMW transakcji CA02 służącej do zmiany marszrut.
Da wtedy radę spokojnie dodać nowe operacje do kilku,kilkunastu, kilkudziesięciu etc. indeksów jednocześnie.
Pozdrawiam
-
- Been thanked: 3 times
-
-
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 82 times
Hej,
W jakim sensie chodzi o nowe stanowisko dla materiałów?
Chodzi o dodanie do marszruty materiału jakiejś operacji, oznaczonej w określony sposób, wykonywanej na danym stanowisku roboczym?
Pozdrawiam
W jakim sensie chodzi o nowe stanowisko dla materiałów?
Chodzi o dodanie do marszruty materiału jakiejś operacji, oznaczonej w określony sposób, wykonywanej na danym stanowisku roboczym?
Pozdrawiam
-