Opublikowałem artykuł o automatycznym pakowaniu dostaw przychodzących i brakującej funkcjonalności w tym procesie.
Automatic packing of an inbound delivery created with DESADV IDoc
Mam nadzieje, że się przyda.
Będę zobowiązany za polubienie i komentarze bloga.
Automatyczne pakowanie dostaw przychodzących
-
- Has thanked: 1981 times
- Been thanked: 1496 times
Re: Automatyczne pakowanie dostaw przychodzących
Dzień dobry,
Panie Dominiku czy ja dobrze rozumiem ten artykuł że system pozwala na automatyczne tworzenie jednostek składowania podczas przyjęcia materiału ruchem 101?
Czy może Pan coś wyjaśnić prostymi słowami?
Bardzo interesuje mnie taki temat ponieważ tworzenie SU to wąskie gardło u mnie na mag
Dziękuję
Piotrek
Panie Dominiku czy ja dobrze rozumiem ten artykuł że system pozwala na automatyczne tworzenie jednostek składowania podczas przyjęcia materiału ruchem 101?
Czy może Pan coś wyjaśnić prostymi słowami?
Bardzo interesuje mnie taki temat ponieważ tworzenie SU to wąskie gardło u mnie na mag
Dziękuję
Piotrek
-
- Has thanked: 1981 times
- Been thanked: 1496 times
Re: Automatyczne pakowanie dostaw przychodzących
System pozwala na automatyczne tworzenie jednostek obsługi (SAP Help: Handling Unit Management (LO-HU) a nie jednostek składowania
Jednostki obsługi to m.in. obiekty pakowania dostawy (kartony, palety itp.). Można je tworzyć przy pomocy Automatic Packing in the Delivery
Niestety jeśli nie mamy włączonego zarządzania jednostkami obsługi w składzie, to jednostki obsługi z dostawy, nie przenoszą się automatycznie do LE-WM jako jednostki składowania. Tę lukę można jednak załatać dosyć prostym rozszerzeniem.
Jednostki obsługi to m.in. obiekty pakowania dostawy (kartony, palety itp.). Można je tworzyć przy pomocy Automatic Packing in the Delivery
Niestety jeśli nie mamy włączonego zarządzania jednostkami obsługi w składzie, to jednostki obsługi z dostawy, nie przenoszą się automatycznie do LE-WM jako jednostki składowania. Tę lukę można jednak załatać dosyć prostym rozszerzeniem.