Statusy HU -- systemowe

A tu dla odmiany podyskutować możesz na tematy logistyczne SAP. Jeśli pojawią się jakieś pytania, nie zwlekaj, zadaj je natychmiast.
plackos
Posty: 205
Rejestracja: pn cze 08, 2009 8:20 am
Has thanked: 17 times
Been thanked: 11 times

Statusy HU -- systemowe

Post autor: plackos »

Dzień dobry.
Czy może ktoś mi pomóc jaka powinna być standardowa ścieżka SAPa która podczas ładowania HU do dostawy lub transportu (dostawa wpięta do transportu ) -- pozwoli mi zmienić status HU na LOAD .
Jak uzyskać taki status jaka powinna być sekwencja czynności doprowadzająca do tego .
Z góry dziękuję
P.
mrcb
Posty: 216
Rejestracja: czw maja 31, 2007 10:17 pm
Has thanked: 8 times
Been thanked: 70 times

Re: Statusy HU -- systemowe

Post autor: mrcb »

HU ładujesz za pomocą transakcji skanerowych (LM30-transport, LM31-dostawa).
Wydaje mi się, że nie ma tu "standardowej ścieżki" poza tym, że HU musi być przypisane w dostawie/transporcie, dostawa nie może być zaksięgowana, a transport nie może mieć statusu odprawy.

pozdr.m.
plackos
Posty: 205
Rejestracja: pn cze 08, 2009 8:20 am
Has thanked: 17 times
Been thanked: 11 times

Re: Statusy HU -- systemowe

Post autor: plackos »

Skanerowo to ja wiem .
Tylko czy jest inna droga poza skanerem aby ten status wymusić .Wiadomo ktoś zrobi LT03 potwierdzi i przypisania HU są.
W Help jest tylko scieżka RF .
No ale dzięki za potwierdzenie .

Pozdrawiam
P.