Problem podczas instalacji SAP'a

Jeśli programujesz, administrujesz, integrujesz i masz wątpliwość lub obawę, to właśnie najlepsze miejsce dla Ciebie. Pisz śmiało...
super_hero
Posty: 1
Rejestracja: ndz gru 25, 2022 5:59 am

Problem podczas instalacji SAP'a

Post autor: super_hero »

Hejka,
Na początku chciałbym zakomunikować, że jestem totalnym laikiem jeśli chodzi o SAP'a.
Podczas instalacji SAP'a napotkałem na następujące błędy:
./install.sh: line 878: /usr/sap/NPL/SYS/exe/run/SAPCAR: cannot execute binary file: Exec format error
Error: Could not unpack SAPHostAgent SAR files into temporary directory, please check free disk space
Aktualnie nie brakuje mi miejsca (wycinek z loga)

Kod: Zaznacz cały

* df -h
Filesystem      Size  Used Avail Use% Mounted on
devtmpfs        4.0M     0  4.0M   0% /dev
tmpfs           9.7G     0  9.7G   0% /dev/shm
tmpfs           3.9G   18M  3.9G   1% /run
tmpfs           4.0M     0  4.0M   0% /sys/fs/cgroup
/dev/vda3        93G   41G   48G  46% /
/dev/vda1      1022M  7.4M 1015M   1% /boot/efi
tmpfs           2.0G   11M  2.0G   1% /run/user/1000
/dev/sda1        11M  9.7M  433K  96% /run/media/hero/openSUSE-Leap-15.3-3-DVD-aarch641
/dev/sda2       4.1G  4.1G     0 100% /run/media/hero/openSUSE-Leap-15.3-3-DVD-aarch64
share           927G  262G  665G  29% /mnt
* df -hi
Filesystem     Inodes IUsed IFree IUse% Mounted on
devtmpfs         1.0M   392  1.0M    1% /dev
tmpfs            2.5M     1  2.5M    1% /dev/shm
tmpfs            800K   644  800K    1% /run
tmpfs            1.0K    18  1006    2% /sys/fs/cgroup
/dev/vda3        6.0M  233K  5.8M    4% /
/dev/vda1           0     0     0     - /boot/efi
tmpfs            497K   114  497K    1% /run/user/1000
/dev/sda1           0     0     0     - /run/media/hero/openSUSE-Leap-15.3-3-DVD-aarch641
/dev/sda2           0     0     0     - /run/media/hero/openSUSE-Leap-15.3-3-DVD-aarch64
share            4.0G  341K  4.0G    1% /mnt
Analizowałem loga, ale nie widze nic ciekawego w nim.

Komputer: macbook
VM: UTM
OS: OpenSuse 15.3.3 LEAP aarch64
Procesor: m1

W na grupach FB dowiedziałem się że jest to wynik uszkodzenia pliku i powinienem jeszcze raz pobrać i wypakować pliki, ale efekt jest ten sam.
Instalowałem SAP'a zgodnie z plikiem readme.html. Czy ktoś miał coś podobnego?

Pozdrawiam.