księgowanie różnic na rozrachunkach/vendorach

W tym dziale znajdują się posty z zakresu modułów finansowych systemu SAP...
morela
Posty: 11
Rejestracja: czw lis 17, 2022 8:45 pm

księgowanie różnic na rozrachunkach/vendorach

Post autor: morela »

Przez FB01 próbuję wprowadzić transakcję, gdzie jedną ze stron jest zapis na vendorze. Vendor ma kilka rachunków bankowych w kartotece, w MIRO i FB60 można bez problemu wskazać ten, który ma iśc do eksportu do banku. A gdzie to zrobić w FB01? Komunikat mowi, że vendor ma więcej niż 1 konto i nie pozwala zamknąć transakcji. (nie mogę użyć miro ani fb60, bo to tylko PK z księgowaniem różnic groszowych/złotowych w zapłatach)
jakdz
Posty: 57
Rejestracja: ndz sty 31, 2021 10:47 pm
Has thanked: 15 times
Been thanked: 15 times

Re: księgowanie różnic na rozrachunkach/vendorach

Post autor: jakdz »

Czesc

Proszę wrzuc zrzut z ekranu z momentu kiedy wprowadzasz dane na pozycji vendora

Pozdrawiam
Jakub
Dziadek
Posty: 120
Rejestracja: pn maja 16, 2016 12:19 pm
Has thanked: 25 times
Been thanked: 66 times

Re: księgowanie różnic na rozrachunkach/vendorach

Post autor: Dziadek »

Na pozycji dostawcy: Dalsze dane---> Bank partnera.
morela
Posty: 11
Rejestracja: czw lis 17, 2022 8:45 pm

Re: księgowanie różnic na rozrachunkach/vendorach

Post autor: morela »

jakdz pisze: czw gru 29, 2022 9:51 pm Czesc

Proszę wrzuc zrzut z ekranu z momentu kiedy wprowadzasz dane na pozycji vendora

Pozdrawiam
Jakub
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
morela
Posty: 11
Rejestracja: czw lis 17, 2022 8:45 pm

Re: księgowanie różnic na rozrachunkach/vendorach

Post autor: morela »

Dziadek pisze: pt gru 30, 2022 10:26 am Na pozycji dostawcy: Dalsze dane---> Bank partnera.
Masz rację - tylko wybór przynosi pierwszy komunikat, że popraw błąd zanim przejdziesz dalej i to zniechęca do dalszych działań! Trzeba to zignorowac po prostu
jakdz
Posty: 57
Rejestracja: ndz sty 31, 2021 10:47 pm
Has thanked: 15 times
Been thanked: 15 times

Re: księgowanie różnic na rozrachunkach/vendorach

Post autor: jakdz »

Zdaje się ten error message jest waszym Z-towym, możecie wyłączyć go dla np. Posting key 24, mam wrażenie ze do tego księgowania konto bankowe jest nieistotne